April 25, 2024

Toronto Raptors-wedstrijd wordt hervat zonder fans nadat Scotiabank Arena is geëvacueerd vanwege brand

Fans van Toronto Raptor evacueren de Scotiabank Arena in een wedstrijd tegen de Indiana Pacers nadat de spreker zaterdagavond in het veld in brand vloog. Hoewel de wedstrijd werd hervat, mochten er geen fans naar binnen.

De “Little Electric Fire” legde de wedstrijd 70 minuten stil terwijl de bemanningen het onderscheid uitwerkten.

Kaarthouders werden in de eerste helft voor 04:05 uur uit de ring besteld en de Raptors gingen 66-38 omhoog.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Raj Bath, een 34-jarige Raptors-fan uit British Columbia, vloog over vanuit Vancouver om het team te zien spelen met zijn vader en broer.

De familie zat in de speeltuin en was getuige van de brand.

Een uitzicht vanaf de Rajpath-stoelen bij een wedstrijd van Toronto Raptors op 26 maart voordat het werd geëvacueerd omdat een luidspreker in brand vloog.

Inleiding door Raj Path

Een videoclip toonde een bovenliggende luidspreker die brandde boven sectie 103 aan de oostkant van het circuit.

‘Je kon rook ruiken,’ zei Bath.

Het eerste teken dat er iets mis was, was laat in het eerste kwart toen fans in de bovenste kom van de oostelijke landingsbaan rook opmerkten.

Omroeper Herbie Kuhn kreeg de opdracht om zijn microfoon enkele minuten uit te zetten om veiligheidsredenen. Laat in het tweede kwartaal kon je hem verschillende keren horen testen van het systeem, maar de hoofdluidsprekers boven de tribunes leken niet te werken.

Aanvankelijk werden alleen secties in de onderste kom van het gebied geëvacueerd door brandweerlieden.

“Eerst hebben ze het gebied onder het vuur ontruimd, achter de mand waar de Pacers op schoten,” zei Bath. “We zagen de brandweer binnenkomen en dachten dat het daarmee klaar was.”

Maar uiteindelijk kondigde Cohen het uitzettingsbevel aan van Toronto Fire Services.

Lees verder:

Sicam heeft 35 punten, Raptors verslaan Cavas met 117-104

Fans juichten luid. Bath en zijn familie wachtten in de ring, in de hoop dat ze weer naar binnen zouden mogen, maar dat deden ze niet.

‘Ik ben het zat om niet meer terug te gaan,’ zei Bath. “Ik had het gevoel dat een groot deel van de reis een verspilling was, omdat mijn vader een grote Raptors-fan is en we hebben hem hiervoor hierheen gehaald.”

Een brandweerfunctionaris kwam vast te zitten in een zadel vanaf het plafond van de arena met een brandblusser voordat de wedstrijd werd hervat, zodat de vervelende speakerbrand geen gevaar meer vormde.

Nadat de spelers waren teruggekeerd op het veld, werd er een warming-up van 10 minuten gegeven voordat de eerste helft eindigde. De eerste helft werd teruggebracht tot zeven en een halve minuut.

Uiteindelijk scoorde Pascal Siakam 23 punten, terwijl Scotty Barnes 19 punten toevoegde en de Raptors Pacers met 131-91 versloeg.