March 28, 2024

Syracuse centrum Jesse Edwards schittert in verlies Nederland tegen Tsjechië op EuroBasket

Syracuse, NY – Syracuse centrum Jesse Edwards heeft maandag tijdens het EuroBasket Championship zijn beste prestatie neergezet in vijf wedstrijden met het Nederlands Elftal.

Edwards, geboren in Nederland, scoorde 12 punten en pakte negen rebounds, maar dat was niet genoeg om een ​​nederlaag met 88-80 tegen Tsjechië in Praag te voorkomen.

Edwards, een 6-foot-11 senior in Syracuse, sloot op alle vier zijn velddoelpogingen en had een perfecte schietdag, 4-uit-4 slaand op de vrije worplijn. Naast zijn 12 punten en negen boards, had Edwards ook één geblokkeerd schot en één assist.

Het 22-jarige centrum van Syracuse werd gematcht met Jan Vesely, een 32-jarig voormalig NBA-centrum uit Tsjechië.

Het is een goed teken dat Edwards de laatste negen wedstrijden van het seizoen 2021-22 niet speelde met een geblesseerde pols. Hij nam het gemiddelde 12,0 punten en 6,5 rebounds in de eerste 24 wedstrijden van Syracuse. Hij was op tempo om de ACC te leiden in velddoelpogingen (0,695) en werd tweede in geblokkeerde schoten.

Met een achterstand van 23 punten bij de rust kwam Nederland in de tweede helft uit. Edwards, die eerder in de wedstrijd niet had gespeeld, begon aan de tweede helft nadat hij in de eerste helft acht punten had gescoord. Oranje trok in het vierde kwart met nog vijf minuten te gaan binnen de vier punten.

Een paar vrije worpen van Edwards bracht de achterstand terug naar 81-78 met nog 38 seconden te gaan. Maar de Nederlanders konden de comeback niet afmaken.

Door de nederlaag zakte het Nederlands record naar 0-3 in Groep D van EuroBasket 2022. Edwards vervoegde het Nederlands Elftal voor twee wedstrijden in de FIBA ​​Europese kwalificatiewedstrijden voorafgaand aan EuroBasket 2022. Nederland speelt dinsdag tegen Polen.

Neem op elk moment contact op met Mike Waters: E-mail | Twitter