April 20, 2024

St Johnston 2-1 Motherwell: Calum Hendry scoort de winnaar van de verlengingen |  voetbal nieuws

St Johnston 2-1 Motherwell: Calum Hendry scoort de winnaar van de verlengingen | voetbal nieuws

Callum Hendry scoorde een prachtig doelpunt in de blessuretijd toen St Johnston van achteren kwam en Motherwell met 2-1 versloeg.

Hendry scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd toen hij een lange bal door het linkerkanaal greep en deze in de verre bovenhoek raakte.

Kevin van Veen scoorde een prachtig enkeldoelpunt in de 12e minuut – zijn 10e doelpunt van het seizoen – toen Motherwell voor het eerst sinds tweede kerstdag de score opende.

Het gevaar leek minimaal toen de Nederlandse spits de bal met zijn rug naar het doel ontving, maar zijn been draaide en de ruimte in rende voordat hij een schot afvuurde dat vanaf 25 yards in de benedenhoek stuiterde.

Negen minuten later kwamen de Saints op gelijke hoogte toen Melker Hallberg van rechts overstak en Hendry door zijn doel rende naar de bovenhoek bij de dichtstbijzijnde paal.

De spits van Sint-Petersburg had het laatste woord als zijn zesde doelpunt in 10 wedstrijden sinds hij terugkeerde van een huurperiode bij Kilmarnock en Perth won met vier punten meer dan Dundee aan de onderkant van de Premier League.

Motherwell heeft nu 11 competitiewedstrijden gespeeld zonder overwinning, maar is nog steeds één punt verwijderd van de top zes.

De Saints misten manager Callum Davidson vanwege het coronavirus, maar Sean Rooney en Murray Davidson keerden terug naar het team na een blessure, terwijl Nader Ciftsey een terugroepactie kreeg.

Motherwell-coach Graham Alexander ging met dezelfde ploeg – met drie centrale verdedigers en drie aanvallers – die 50 seconden duurde tegen Hibernian voordat Bevis Mugabe van het veld werd gestuurd. Stephen O’Donnell heeft de geschorste Oegandese international vervangen als vleugelverdediger, terwijl Jake Carroll en Conor Shields ook zijn vervangen.

De twee doelpunten leidden tot een slechte start, maar Dean Cornelius stond centraal in enkele goede passes van Motherwell aan het einde van de eerste helft. Eentje eindigde met Shields wiens temmende inspanning werd geborgen en toen miste Joe Efford met een tegenschot.

Zowel Van Veen als Dan Cleary kregen een gele kaart na een off-ball-incident waarbij de aanvaller van Motherwell tegen het einde van de eerste helft op de grond bleef liggen met zijn hoofd vast.

Het eerste half uur van de tweede periode was een non-event. De gastheren hadden de beste vroege uitwisselingen zonder absoluut gevaar en O’Donnell vuurde ongeveer 15 yards op Motherwell’s eerste aanval van de inning.

Stevie May en Jacob Butterfield kwamen in de plaats van de gastheren voordat de fans van Motherwell in de 77e minuut de eerste wissel kregen die ze eisten.

Kaiyne Woolery verving Carroll toen Alexander opschoof naar 4-2-4 en twee minuten later de invaller op de paal raakte met een enorme inspanning van buitenaf die leidde tot een lichte scheeftrekking. Van Veen redde snel een vrije trap en een kopbal van Liam Gordon aan de overkant.

Woolery kreeg een gele kaart om het strafschopgebied in te duiken na een late val nadat hij een veelbelovende tegenaanval had gelanceerd voordat Hendry een verbluffende poging scoorde.

Van Veen was dicht bij een nieuwe treffer, maar Xander Clark stond op om de vrije trap van de Nederlander om te draaien.