October 3, 2024

Sens laat Habs zien hoe hij moet omgaan met het targeten van spelers

Krediet: David Kerouac-Stel je afbeeldingen voor

Gewoon een verstuiking voor Patrick Laine, dus we moeten hem toch dit seizoen zien spelen. Laten we eens kijken welke invloed dit nieuws vanavond heeft op de Canadiens, die na zijn blessure de rest van de wedstrijd van zaterdag behoorlijk vlak waren.

eerste helft

• “Hier, jongens, neem die penalty”, zegt David Savard na 23 seconden in de wedstrijd.
  • De Habs staan ​​niet toe dat senatoren op de PK schieten.
  • Alex Barré-Boulet speelt goed in de neutrale zone en creëert een één-op-één met Brendan Gallagher
  • ABB en Oliver Kapanen werken samen om nog eens goed naar hun volgende dienst te kijken.
  • Kirby Dutch schiet twee schoten van dichtbij, en plotseling hebben de Habs de volledige controle over dit spel.
  • Nou ja, het was van korte duur. Naarmate het midden van de helft naderde, werd het 2-2.
  • Trevor Letowski zegt op RDS dat de Canadiens zich in de laatste twee wedstrijden van het voorseizoen concentreren op de aanval. Dit lijkt niet echt het geval te zijn.
  • Jake Evans onderschept de pass van Carter Yakimchuk, gaat naar binnen en scoort bij zijn vijfde schot van de wedstrijd.
  • Emil Heinemann kopt naar het net, knipt de plooi door en schiet de bal van de paal. Geweldige individuele inspanning, en hij kreeg wat powerplay-tijd vanwege de inspanning.
  • Dach wint territorium via het powerplay en trapt de bal naar de flank. Ridly komt binnen en geeft een hoge klap vanaf de blinde kant, waardoor Dach de kamer in komt.
  • De scheidsrechters beoordeelden het spel en besloten dat het maar twee minuten waard was.
  • Twee mislukte schoten van Heineman in een vijf-tegen-drie wedstrijd. Niet de volgende indruk waar hij op hoopte.
  • Jayden Strobel levert een grote hit op open ijs af aan Shane Pinto. Het is een acceptabele manier om wraak te nemen, maar nu staat deze game ook op het punt over te koken.
  • Iemand vertelt deze teams dat dit slechts het voorseizoen is en dat de wedstrijden er niet toe doen. Dit kan de reden zijn waarom Canadese teams de Stanley Cup niet winnen.

Tweede periode

• Dach komt terug in de tweede periode en dat is goed.
  • Nederland maakt er 2-0 van. Dit is beter.
  • De misdaad lijkt meer op wat Litoski eerder opmerkte.
  • De senatoren zijn nu boos over hun verlies, en dat is hun hele identiteit in het nooit eindigende wederopbouwproces.
  • Arber Xhekaj raakt Tim Stützle met een hoge trap vanuit zijpositie. Uit herhalingen blijkt dat het de stick van Stützle was die hem in zijn gezicht raakte, maar het was nog steeds een volkomen onnodige poging van Xhekaj toen de wedstrijd tot rust kwam en de Canadiens enige tijd in de aanvalszone doorbrachten.
  • De Senatoren scoren drie keer op de grote strafschop van Xhekaj, wat de perfecte manier illustreert om te reageren op een treffer op een sterspeler.
  • Xhekaj zou vanavond op weg kunnen worden gestuurd naar het trainingskamp van Laval Rocket.
  • Strobel en Mylox krijgen samen een reeks kansen in het aanvalsgebied, waarna Strobel een penalty krijgt. Een goede wedstrijd voor hem vanavond.
  • Adam Engstrom deed het goed in zijn rol als solide middenvelder in de wedstrijd, geholpen door het spel van Oranje op de doellijn.
  • Luke Tuch legde de bal in het net, maar ongeveer een kwart seconde na het einde van de eerste helft. Er is geen doel.

Derde periode

• Nog een machtsspel van de senator, nog een doelpunt. Tegen dit team moet je gewoon buiten de gebaande paden blijven.
  • Barré-Boulet is opnieuw betrokken bij een goed aanvalsspel, waarbij hij zijn runs timet om informatie rond het doel te krijgen. Het zag er goed uit.
  • Evans trekt een penalty. Hij zag er ook sterk uit.
  • Duck, die het beu is dat Greg hem slaat tijdens het powerplay, verslaat Gregs planken. Greg ging gemakkelijk onderuit, maar het werd toch een penalty genoemd.
  • Greg omhelst Duck de volgende keer dat ze op het ijs staan, en dat houdt Dutch tegen. Hij laat de handschoenen vallen, geeft verschillende stoten met zijn rechterhand en schakelt vervolgens over naar zijn linkerhand als zijn rechterarm moe wordt.
  • Ottawa scoort opnieuw, maar de Canadiens gebruiken een buitenspeluitdaging om het doelpunt van het bord te krijgen.
  • Joshua Roy toont geweldige handen om de puck op een forehand te trekken en schiet hem bijna in de bovenhoek terwijl hij valt. Kapanen pronkt met zijn positionele instinct door aanwezig te zijn om de rebound te schieten.
  • Montreal maakt een einde aan het machtsspel van de Senaat. Dit was vanavond een zeldzame gebeurtenis.
  • Linus Ullmark berooft Evans op de stoep met het spel zes tegen vijf. De twee delen een lach over het stuk.
  • Adam Engestom werd plotseling de langzaamste schaatser ter wereld die een uitnodiging voor het ijs ontving.
  • De Habs konden geen ander doelpunt vinden en verloren deze met 4-3.
  • Zaterdag weer een voorbereidingswedstrijd in Kanata.