April 20, 2024

Sasnovic verbluft Radocano in Indian Wells, Kvitova en Fernandez winnen

Indian Wells, Californië – Wereldnummer 100 Aleksandra Sasnovic beëindigde vrijdagavond Emma Radocano’s 10-game winning streak door de US Open-kampioen met 6-2, 6-4 te verslaan in de tweede ronde van de BNP Paribas Open. Sasnovich neemt het zondag op tegen kampioen Simona Halep van 2015 voor een plaats in de Ronde van 16.

Radocano begon aan haar duel in de tweede ronde en behaalde 10 opeenvolgende overwinningen uit haar historische US Open-carrière, 20 opeenvolgende sets door de play-offs en de hoofdtabel om de eerste Britse vrouw te worden die sindsdien een major won. Virginia Wade in 1977. Daarentegen heeft Sasnovich, die in 2018 een carrière-top 30 bereikte, dit seizoen slechts één top 50-overwinning in een voltooide wedstrijd.

Ondanks een ondermaats seizoen in 2021, heeft de Wit-Russische echter een staat van dienst als een dodelijk gevaar in de eerste rondes van grote evenementen. De 27-jarige heeft al 15 top-20 overwinningen behaald, waaronder overwinningen op Petra Kvitova op Wimbledon 2018, Elena Svitolina op Brisbane 2018 en Karolina Pliskova op Tokyo 2016.

“Ik heb een paar wedstrijden voor haar gezien toen ze ook de US Open en Wimbledon speelde”, zei Sasnovich. “Ze is echt een getalenteerde meid. Ze heeft een sterke forehand en backhand. Ze probeert altijd agressief te zijn.”

“Het was echt een goede wedstrijd voor mij. Ik speel heel goed. Ik weet dat ze net de US Open heeft gewonnen. Ik verloor daar in de eerste ronde. Dus het was een beetje anders. Het is waar en ik ben blij met de resultaat natuurlijk.”

Raducanu begon de wedstrijd waar hij was geëindigd in New York, en gleed stilletjes de eerste zes punten in schoon tennis van de eerste strike. Met beide spelers die offensief tennis wilden spelen, overleefde Sasnovic de vroege golf en begon een constante diepte te vinden weg van de basislijn. De Wit-Russische brak de 3-1 voorsprong en brak Raducanu opnieuw om met 5-2 voor te staan ​​om de openingsset na 30 minuten af ​​te sluiten.

Beide spelers hadden elk 8 winnaars in de eerste set, maar Sasnovic was schoner en scoorde slechts 4 niet-gedwongen fouten in vergelijking met Raducanu’s 12. Ze was ook de meest opportunistische, die haar kans om te breken omdraaide terwijl ze de Brit nooit een blik op haar pauze gunde. Het dient een keer.

Sasnovich brak na de uitgebreide opener van de tweede set en brak door haar vierde breakpunt in de wedstrijd voor een instant voordeel. Maar Radocano kwam in de wedstrijd en weigerde Sasnovic te laten ontsnappen. De Brit kreeg in de volgende game haar eerste gamebreakpunt en brak meteen de 1-1 stand.

Radocano bleef Sasnovic onder druk zetten om van daaruit te sturen. Sasnovic wist drie breakpunten te sparen om de stand op 2-2 te houden, maar Raducano brak opnieuw, dit keer van 0-40, om 4-2 op te schuiven.

keerpunt: Raducanu’s leiderschap zal van korte duur zijn. Na een breakout om in de tweede set met 4-2 op te schuiven, speelde Raducanu een slechte wedstrijd om terug te vallen op 0-40. Ze vond eerst twee grote opslagen om het gat te dichten tot 30-40, maar scoorde een backhand in de regelgeving om haar zuurverdiende breakvoordeel terug te brengen.

Sasnovich greep het moment en herwon vanaf dat moment het momentum, door Raducanu voor de vijfde keer te breken tot 5-4 en vervolgens de wedstrijd uit te serveren om een ​​​​back-to-back-overwinning 1 uur en 25 minuten later te claimen.

Lees: Raducanu hongerig om ervaringsgat op te vullen na vertrek van Indian Wells – ‘Ik moet mezelf wat speling geven’

Wedstrijdstatistieken: Sasnovich hield de hele nacht druk op Radocano’s opslag door te profiteren van de tweede opslag van de Brit. Hoewel de twee redelijk gelijkaardig waren in hun slagingspercentages tegen de eerste service, won Sasnovich 76,2% van de retourpunten voor de tweede service, terwijl Radocano 57,1% won. Haar vermogen om Raducanu’s service te drukken leverde haar 11 gamebreakpunten op, terwijl Raducanu er 5 scoorde.

Sasnovic eindigde de wedstrijd als een schonere speler. Ik scoorde 17 winnaars voor slechts 19 gemakkelijke fouten, terwijl Raducanu 15 winnaars scoorde voor 31 gemakkelijke fouten.

De overwinning van Petra Kvitova zorgt voor confrontatie met Victoria Azarenka

Zevende reekshoofd Petra Kvitova uit Tsjechië bereikte voor de zevende keer in haar carrière de derde ronde van het BNP Paribas Open, met een 6-2 6-2 overwinning op de Nederlander Arantexa Ross.

In de eerste ontmoeting tussen haar doorgewinterde linksbacks, veegde Kvitova in de vroege tweede set een zeer competitief veld door en behaalde een algehele overwinning in 1 uur en 16 minuten.

Kvitova verspeelde aanvankelijk een 4-0 voorsprong en pakte de eerste set in een half uur, maar de 68e op de wereldranglijst Ross pakte haar spel op toen de tweede set begon. Ze dwong de Nederlander Kvitova tot een zestaktwedstrijd op 1-0, waarna ze vier breakpoints redde om een ​​2-1 voorsprong te nemen.

Desondanks gebruikte Kvitova haar klinkende forehand om een ​​cruciale 3-2 break veilig te stellen, en vanaf daar zag de Tsjech de overwinning en maakte een einde aan de laatste vijf wedstrijden van de wedstrijd.

Kvitova neemt het vervolgens op tegen de 27e geplaatste Victoria Azarenka uit Wit-Rusland, in een spannende confrontatie tussen de tweevoudig Grand Slam-kampioenen. Kvitova leidt de confrontatie met 5-3.

Laila Fernandez wint haar debuut in Indian Wells

Maak haar eerste tekening in de hoofdweg, US Open-finalist Leila Fernandez versloeg Alizee Cornet met 6-2, 6-3 om door te gaan naar de derde ronde.Ze zal worden geconfronteerd met nr. 9 zaad Anastasia Pavlyuchenkova.

Als nummer 23 speelde Fernandez meedogenloos tennis gedurende de eerste vijf wedstrijden van de wedstrijd voordat Cornet twee wedstrijden liet vallen. Fernandez vertoonde geen tekenen van roest en scoorde 24 overwinningen tegen 16 ongedwongen fouten in haar eerste wedstrijd sinds New York.

“Het geeft me veel vertrouwen omdat Alizee een zeer sterke tegenstander is”, zei Fernandez. “Ik heb haar zien spelen op tournee. Ze vecht voor elk punt. Ik heb ook met haar getraind. We hadden een aantal zware trainingswedstrijden. Ik wist dat het vandaag zwaar zou worden.

“Ik ben blij dat ik heb kunnen winnen. Het geeft me vertrouwen om verder te gaan.”

Jessica Pegula stopt Sloane Stephens om door te gaan met het tonen van de WTA Finals

19e geplaatste Jessica Pegula kwam naar Indian Wells 14e in de Porsche-race naar de WTA Finals en als de Amerikaanse haar succes in 2021 op het WTA 1000-niveau in twee weken kan repliceren, zou ze zich in een kwalificatiepositie kunnen bevinden voor de Akron WTA Guadalajara Finals . Tegenover landgenote Sloane Stephens in de opener controleerde Pegula haar opslag om met 6-2, 6-3 te winnen.

Pegula won 88% van haar eerste opslag en 79% van haar tweede opslag om de gevaarlijke rematch van Stephens weg te houden. Pegula kreeg in de wedstrijd geen breakpunt te verwerken. Vervolgens werd Pegula gevraagd om haar denken te beschrijven wanneer ze het thuisseizoen ingaat. Ze grapte dat ze ze nauwelijks bij elkaar konden houden.

“Ik ben momenteel mijn vervelende nagels aan het lijmen met superlijm, en dat is eerlijk gezegd waar ik ben,” zei Pegula. “Ik heb dingen op mijn shirt gemorst. Dat is waar ik ben. Het laatste kampioenschap van het jaar, samen met de Billie Jean King Cup, begin ik te verliezen.

“Nee, ik had wat ongemak, maar tussen de US Open en Chicago moest ik een beetje resetten. Ik speelde daar twee goede games. Ik verloor van Onnes, die heel goed speelde. Ik verloor van haar in drie sets “Ik kwam hier met zoveel zelfvertrouwen. Ik ga trouwen op 22-jarige leeftijd. Eerlijk gezegd wil ik gewoon heel goed meedoen en dag in dag uit gaan. Echt niet opgeven, gewoon vechten, het is echt moeilijk buiten.”