April 25, 2024

Rattray scoorde tweemaal als Canada’s dominantie over de Verenigde Staten en behaalde de eerste plaats in Groep A

Calgary – De Canadese Jamie Lee Rattray maakte er donderdag het beste van met twee doelpunten in een 5-1 overwinning op de Verenigde Staten op het Women’s World Hockey Championship.

Rattray was in twee voorrondeduels reservespits van Canada.

Nu kapitein Mary Philip Boleyn uit de ploeg is, herstellende van een krachtig schot in de borst, is Rattray’s rol uitgebreid.

De 28-jarige uit Kanata, Onton, vulde de leegte met back-to-back goals in de tweede helft.

“Elke keer als ik uitga, wil ik impact maken, of het nu gaat om één of tien ploegen,” zei Rattray.

“Je kunt Pou’s schoenen niet echt vullen. Ze is duidelijk een leider in dit team en ze zit al heel lang in het vak, maar ik denk dat we echt goed werk hebben geleverd. Iedereen is opgevoerd en heeft de rollen vervuld die ze nodig hebben tot.”

Melody Doust had een doelpunt en een assist voor het gastland, dat in de eerste helft van de wedstrijd zijn vijf doelpunten maakte.

Canada stond bovenaan in Groep A met een score van 4-0, voor de titelverdediger, de Verenigde Staten, met een score van 3-1.

Beide landen wachtten op de uitslag van een volgende wedstrijd in Poule B tussen Duitsland en Japan om zaterdag in de kwartfinales hun tegenstanders te kennen.

Doust leidt Canada in kampioenschapspunten met drie goals en vier assists in vier wedstrijden.

Sarah Norse scoorde een gereduceerd doelpunt en Renata Fast scoorde ook de grootste overwinningsmarge in Canada tegen de Amerikanen sinds de 5-1 overwinning op 25 oktober 2017 in Boston.

“Ik denk dat het enorm voor ons is,” zei Rattray. “Elke keer spelen we met iemand, maar vooral willen we ze altijd verslaan met concurrentie door de jaren heen.

“Het was zo leuk om deel uit te maken van deze overwinning, dat is zeker.”

Doelman Anne-Rene Despins stopte 22 van de 23 schoten om te winnen. Brian Jenner, die een “C” droeg in de afwezigheid van Pauline, had twee passes.

Lee Stecklein reageerde op de Amerikanen in hun eerste ontmoeting met Canada sinds de Rivalry Series van vijf wedstrijden eindigde op 8 februari 2020 in Anaheim, Californië.

De Verenigde Staten wonnen in de verlenging met 4-3 om de serie met 4-1 te winnen.

De Amerikaanse doelman Alex Cavallini werd teruggetrokken bij Nicole Hensley nadat hij donderdag voor het midden van de wedstrijd vier doelpunten moest incasseren op 20 schoten. Hensley kwam weg met zes kogels.

“Eigenlijk hebben we ons spel nooit gespeeld”, zei de Amerikaanse aanvaller Kendall Quinn Scofield. “Ze neemt dit spel en herhaalt niets, behalve Lee’s doelpunt voor Team USA.

“Je moet de eer geven als de eer toekomt. Canada speelde vandaag een uitzonderlijke wedstrijd en dat deden we niet.”

De Verenigde Staten gaven in hun eerste drie wedstrijden op het WK in Calgary geen doelpunt tegen.

Finland (2-2) eindigde als derde in Groep A na hun 6-0 overwinning op Zwitserland. De Finnen nemen het zaterdag in de kwartfinales op tegen Tsjechië, de 4-0-winnaar van Groep B

Rusland (1-3) en Zwitserland (0-4) eindigden respectievelijk als vierde en vijfde in Groep A en ontmoeten elkaar in een volgende kwartfinale.

Maandag volgen de halve finales en dinsdag de medaillewedstrijden.

Pauline liep dinsdag in de 5-0-zege op Zwitserland een kras op na een schot in de borst. Er is nog geen beslissing genomen over haar terugkeer in de ploeg.

“Ons medisch en managementteam zal de situatie blijven beoordelen”, zei de Canadese coach Troy Ryan.

De Canadezen dwarsbomen de Verenigde Staten met een felle forehand search en presteerden in de openingsperiode met 15-4 beter dan de Amerikanen om een ​​2-0 voorsprong te nemen.

De VS zakte naar de derde plaats met een voorsprong van 11-4 in schoten, maar scoorde er één. Stecklein schoot om 2:44 vanaf de blauwe lijn door het verkeer.

De verpleegster nam een ​​steno op in 2-op-1 met Jenner om 10:36 van een seconde. Het spel ging door nadat het schot van de verpleegster van de paal was gegaan en totdat het werd beoordeeld en een doelpunt werd toegekend.

Rattray scoorde tweemaal in de periode op een spin om 7:16 en in de rebound om 4:18.

“Rattray heeft die 13 naar voren een paar keer gevuld en we voelen ons comfortabel om haar rechtstreeks van de 13e naar de aanvalslinie te brengen en een paar sterke speelminuten te spelen”, zei Ryan.

“Een van de redenen waarom het voor ons zo gemakkelijk was om te kiezen, is de veelzijdigheid.”

Cavallini kon de bal niet voor haar uitduwen en Fast schoot hem om 13:50 van de eerste helft over de doelman heen. Het doelpunt werd aanvankelijk toegekend, maar werd veroordeeld tot herziening.

Canada maakte voor het eerst in het toernooi een doelpunt in de eerste helft toen de puck van het bord naar Doust sprong, die in 7:13 vanaf beide knieën scoorde.

Opmerkingen: De gepensioneerde Canadezen Hayley Wickenheiser (86) en Jayna Hefford (33)… Natalie Spooner verdiende met een assist haar 100ste punt in haar loopbaan bij de nationale ploeg.