April 26, 2024

Qatar FIFA World Cup 2022 Nederland vooruit VS Nederland spel

Denzel Dumfries speelde de wedstrijd van zijn leven. Hij assisteerde bij de eerste twee Nederlandse doelpunten en scoorde de derde toen Nederland de Verenigde Staten met 3-1 versloeg om door te gaan naar de kwartfinales van de FIFA Wereldbeker.

Dumfries sloop in de 81e minuut naar de achterpaal en werd volledig onopgemerkt door de Amerikaanse verdediging toen hij een cross-field pass verwerkte en naar huis reed om Oranje een veilige 3-1 voorsprong te bezorgen.

Het kwam op de hielen van de doorbraak van de Amerikaanse kant – de Nederlandse verdediging hield de Amerikanen grotendeels in bedwang in de eerste 70 minuten, maar het veld ging even open toen Memphis Debaye de Amerikanen een vrijbrief gaf op een slechte omzet. Op doel geschoten vanuit de gevarenzone.

Andres Nobert redde Oranje, maar de resulterende corner zorgde voor meer gevaar en uiteindelijk krulde Haji Wright een langzame bal over het hoofd van de 6’8″ Nobert om de States in de 76e minuut op het bord te zetten.

De eerste helft van de wedstrijd was grotendeels passief; Beide partijen voerden een defensieve strijd. De Nederlandse aanval zat aan het begin en einde van de helft vol met mooie kansen.

Dumfries vond Daly Blind met een perfecte pass, die hij langs de Amerikaanse keeper Matt Turner kopte voor een 2-0 voorsprong.

In de 10e minuut, 20 voltooide passes – naar verluidt de meeste ooit gemaakt door een Nederlandse ploeg in FIFA Wereldbeker-actie – besloot Dumfries om Nederland een vroege voorsprong te geven toen Depay Dumfries in het strafschopgebied vond.

Nederland wacht op de uitslag van het duel tussen Argentinië en Australië om te bepalen wie er op vrijdag 9 december in de kwartfinales staat.