April 20, 2024

Puljujarvi leidt Oilers langs Bluejackets en besteedt zes wedstrijden aan het verliezen van slip

Edmonton – De Edmonton Oilers zijn eindelijk uit hun gevaarlijke dip.

Jesse Bolgoarvi scoorde twee doelpunten en één assist in de 5-2 overwinning van de Oilers op de Columbus Blue Jackets op donderdag om zijn slip uit zes wedstrijden weg te rukken, waarvan de laatste vijf thuis.

“Dat was groot voor ons, we hadden die overwinning nodig”, zei Polijarvi. “Daar moeten we op voortbouwen om de andere avonden te winnen. Hopelijk geeft dit me meer vertrouwen om elke avond beter te spelen.”

Derek Ryan, Brendan Berlini en Warren Voigili maakten ook doelpunten voor de Oilers (17-11-0). Reserve-doelman Stuart Skinner stond behoorlijk stevig in het net en redde 36 ballen.

“Hij is een jonge keeper aan de top. Hij heeft alle tools”, zei Oilers-assistent-coach Glenn Golotzan. “Hij is nu in topvorm en knuffelig in de kamer. Grote kerel, goed in beweging.

“Hij zit op de juiste plek voor zijn ontwikkeling, op de goede weg en hij gaat de goede kant op.”

Gustav Nyquist en Justin Danforth reageerden op de Blue Jackets (14-13-1), die acht van de laatste 10 verloren.

“Ik denk niet dat het een inspanning was vanavond”, zei Columbus-coach Brad Larsen. “Je hebt zo’n start waar we goed begonnen, en dan eindig je met drie voor een heel gevaarlijk team.

“We hadden onze looks en hun keeper speelde goed. Hij sloeg vanavond veel palen. We waren zeker niet perfect, maar de inzet was beter.”

Nyquist vond dat zijn team een ​​beetje uit de pas liep, wat een voortdurend probleem is voor de club.

“We hebben veel goede minuten gespeeld, maar de laatste tijd gaat het niet zo goed”, zei hij. “We zijn er nog steeds, we moeten gewoon ons spel vinden en samen wat overwinningen behalen.”

Edmonton’s gruwelijke run eindigde met het eerste doelpunt van de wedstrijd – dat gebeurde in 15 van hun afgelopen 18 wedstrijden – en uiteindelijk met een paar goals 46 seconden minder dan een vijf-tegen-drie voorsprong, bijna acht minuten in de wedstrijd. De eerste periode.

Het eerste doelpunt kwam nadat de puntbal van Tyson Barry Poligarvi raakte, die een backhand langs Columbus-doelman Elvis Merslikens stuurde.

Puljujarvi maakte vervolgens zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en tikte in zijn tiende van het seizoen de uitstekende service van Ryan Nugent-Hopkins in het wijd open net.

Edmonton staat dit seizoen nu op 10-0 toen hij zijn eerste doelpunt in een wedstrijd scoorde.

“Als je dat doet, draait het allemaal om vertrouwen,” zei Golotzan. “Je begint je goed te voelen over onszelf.” “Het is belangrijk om eerst te scoren, rond te kijken in de competitie en te zien.”

Berlini stripte een bal van de puck en stuurde hem in het net na 11 minuten van de eerste, toen Ryan de rebound door de benen van Merzlikins tikte en zijn eerste punt scoorde in 23 wedstrijden.

Berlini kaatste in de tweede helft om 16:41 terug van het gat voor zijn eerste keer van het seizoen nadat hij onlangs was opgeroepen uit de NHL.

Jonas Corbesalo begon de derde wedstrijd tegen Columbus.

De Blue Jackets verpestten Skinner’s slotpoging met zijn 30e schot, 6:28 in de derde, terwijl Nyquist terugkaatste na een rebound.

Columbus zorgde voor een paniekerige thuisstadfan toen Danforth goede handen liet zien om een ​​rebound te verzamelen en scoorde op een backhand iets meer dan drie minuten voor het einde van de wedstrijd om de stand op 4-2 te brengen.

Edmonton verzekerde zich echter van de overwinning met het lege net van Vigili.

De Oilers komen daar zaterdag op terug wanneer ze een een-op-een reis naar Seattle maken. De Blue Jackets zouden ook zaterdag in Calgary spelen, maar die wedstrijd is uitgesteld omdat COVID-19 zich door de vlammen verspreidt. Maandag spelen ze in Buffalo.

Opmerkingen: Mike Smith (onderlichaam), Slater Kwikwick (onderlichaam), Chris Russell (bovenlichaam) en Zach Heyman (niet bekendgemaakt) waren geblesseerd. Terwijl Devin Shore de krachten bundelde met Ryan McLeod en hoofdcoach Dave Tippett over het COVID-19-protocol. … In de line-up van Columbus ontbraken Dean Kokan (bovenlichaam), Patrick Lane (bovenlichaam) en Adam Buckvist (bovenlichaam).