March 29, 2024

Predators blijven opgewonden als Draisaitl tweemaal scoort in een overwinning vs Predators

Edmonton – De warme start van de Edmonton Oilers heeft hen indrukwekkende cijfers opgeleverd in het team en individuele punten.

De twee doelpunten en assist van Leon Drysittel in de 5-2 overwinning op de Nashville Predators op woensdag stuwden hem naar een voorsprong in de National Hockey League met een punt meer dan teamgenoot Conor McDavid.

Ook Keeler Yamamoto, Devin Shore en Jesse Polgojarvi scoorden een doelpunt zonder net voor de Oilers (8-1-0) die drie wedstrijden op rij wonnen.

Mikko Koskinen van Edmonton blokkeerde 31 van de 33 schoten om de overwinning te pakken. De Oilers wonnen in het seizoen 1985-86 slechts eenmaal acht van hun eerste negen wedstrijden van het seizoen.

“Ik denk dat er veel dingen zijn die we beter kunnen doen, maar je gaat niet voor 8-1 als je slecht speelt en geluk hebt”, zei Driesitl.

Zijn zeven punten in zijn laatste twee wedstrijden maken hem de eerste speler die 20 punten behaalde in zijn eerste negen wedstrijden van het seizoen sinds Mario Lemio in 2002-03.

Draisaitl zei: “Dit is een geweldige start voor mij, voor ons als groep. Maar we willen het team helpen winnen, de kleine dingen goed doen, blijven verbeteren. En winnen.”

Oilers-aanvaller Ryan Nugent Hopkins, die dit seizoen nog moet scoren maar woensdag twee assists had om als 13e aan de leiding te gaan, was het ermee eens dat de sfeer in Edmonton positief is.

Hij zei: “Het is nu geweldig. Het was een heel goede start met 5-0 en we hielden de trein een beetje aan het rollen. Er zijn nog steeds gebieden in ons spel die we kunnen verbeteren, maar we zullen eraan werken.”

“Maar het belangrijkste is altijd om die twee punten te pakken. Je kunt ze hebben en ze zullen aan het einde van het seizoen enorme winsten maken.”

Matt Duchene en Ryan Johansen reageerden op Nashville (5-5-0), waarmee een einde kwam aan een winning streak van vier wedstrijden. Conor Ingram stopte 24 van de 29 schoten op de Predators.

Predators-verdediger Roman Josi zei: “Ik dacht dat we hard gevochten hadden, ik vond dat we er goed uitzagen, ik dacht dat we veel goede schoten hadden en goed advies van de aanvallers. We hebben duidelijk niet gescoord.”

“Ze zijn gewoon een gevaarlijk team en ze zijn erg dynamisch van de haast en ze hebben geprofiteerd van enkele van de fouten die we hebben gemaakt.”

Edmonton opende de score zeven minuten in de wedstrijd dankzij zijn dodelijke kracht. Draisaitl verbond een bovenhoek met één timer na Ingram.

De sterke prestatie van Edmonton in het spel was 46,2 procent hardlopen.

De kogel was van korte duur. De Predators keerden na slechts 11 seconden terug toen Duchen een twee-tegen-één schot koos en Oilers-doelman Mikko Koskinen versloeg.

De Oilers kwamen terug naar voren om 1:27 in de tweede helft na een enorme rebound voor Yamamoto, die zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden scoorde na slechts één in zijn voorgaande 36 wedstrijden in het reguliere seizoen.

Edmonton maakte het 3-1 vier minuten in de start van het derde frame toen McDavid de puck terug liet vallen naar Draisaitl in de negende van het Duitse seizoen.

De gastheren kwamen op voorsprong in de 1:18 minuut, nadat een geschenk van Nashville leidde tot het doelpunt van Shore.

Nashville hernam vier minuten voor het einde van het doelpunt van Johansen de leiding, maar de lege keeper van Poliojarvi zette de overwinning in het voordeel van Edmonton.

Beide teams komen vrijdag weer in actie, want de Predators spelen de derde van een zes-game road trip in Vancouver tegen de Canucks. De Oilers zijn de thuisbasis van de New York Rangers.

Opmerkingen: Predator-aanvaller Philip Forsberg is van het veld gebleven na het verlaten van de wedstrijd van dinsdag tegen de Calgary Flames met een bovenlichaamblessure. Doelman David Rittich (COVID-19-protocol) staat op de IRâ??-doelman. Oilers Mike Smith staat nog steeds aan de kant, maar hij heeft deze week met het team getraind en zou vrijdag vroeg terug kunnen zijn – Edmonton vestigde een franchiserecord door een powergame-doelpunt te scoren in hun eerste negen wedstrijden, iets wat ze twee keer eerder hebben bereikt in 1979- 80 en in 1986-1987.