April 20, 2024

Penguins-aanvoerder Sidney Crosby verlaat de vijfde wedstrijd tegen Rangers na een klap op zijn hoofd in de tweede helft

Getty Images

Pittsburgh pinguïns kapitein Sydney Crosby IJs vroeg vertrokken tijdens wedstrijd 5 tegen New York Rangers Nadat hij op zijn hoofd was geraakt. Het ongeval vond plaats om 10:45 uur BST in de tweede periode, omdat hij de schijf had en drie verdedigers dicht bij zich had. verdediger Jacob Troup Hij raakte Crosby’s gezicht met zijn linkerarm, waardoor Crosby viel. In plaats van de schijf opnieuw te achtervolgen, sprint je naar de stoel.

Op dat moment stonden de pinguïns 2-0 voor. De middenmoot probeerde de wedstrijd voort te zetten, maar begaf zich vervolgens naar de kleedkamer met 5:43 over in de tweede helft. Niet meer voor de derde. New York kwam van een achterstand en sloot de avond af met een 5-3 overwinning om diskwalificatie te voorkomen, hoewel de Penguins nog steeds een 3-2 voorsprong hadden in de reeks.

Crosby heeft een lange geschiedenis van hersenschudding en verloor in totaal 108 wedstrijden van 2010 tot 2012, daarna nog eens zes tijdens het seizoen 2016-17. De gevolgen van de staking van woensdag zijn echter nog niet bekend. Er was geen update na de wedstrijd omdat deze nog werd geëvalueerd.

Penguins-coach Mike Sullivan werd tijdens de persconferentie na de wedstrijd gevraagd naar het incident en of hij vond dat Trouba het met opzet deed. Hij had er weinig over te zeggen en reageerde op een ongrijpbare manier.

‘Heb je de treffer gezien? Je hebt waarschijnlijk dezelfde mening als ik,’ zei Sullivan.

Game 6 staat gepland voor vrijdag 13 mei om 19.00 uur ET en zal beschikbaar zijn op TNT.