April 20, 2024

Osaka redt Cheng in de opener van San Jose;  Rogers stuurt Andreescu weg

Osaka redt Cheng in de opener van San Jose; Rogers stuurt Andreescu weg

SAN JOSE, CA – Naomi Osaka maakte een succesvolle terugkeer naar de Swap Silicon Valley Classic en versloeg nummer 51 Zing Kenwen met 6-4, 3-6, 6-1 in de eerste ronde. Osaka neemt het in de tweede ronde op tegen Coco Gauff.

Three Fast Foods: Gough-krakende opener, tegen Osaka in San Jose

In haar eerste toernooi sinds het verlies in de eerste ronde van Roland Garros, keek Osaka naar haar thuisbasis in het stoere snelle San Jose. Geconfronteerd met de krachtige en diepe klappen van Zheng, was de wedstrijd een clinic in tennis de eerste slag, de twee wisselden kracht uit vanaf de basislijn. Eén break besliste elk van de eerste twee sets voordat Osaka met de laatste set in de ontsnapping ging.

De overwinning van Osaka maakte een korte nederlaag geleden in vier opeenvolgende wedstrijden in de Bay Area Championships. Haar meest recente overwinning kwam op haar Hologic WTA Tour-debuut toen het toernooi in 2014 werd gehouden op Stanford University.

Osaka splitst zich van Fissette – ‘We zijn niet op slechte voet uit elkaar gegaan’

Stuur Osaka was aan het fotograferen: Na een blessure aan de achillespees tijdens het modderseizoen, waren er vragen over de geschiktheid van Osaka voor het toernooi. Osaka verzekerde verslaggevers dat ze zich fit en gezond voelt en heeft dat bewezen door haar sterke fysieke prestaties. Na de service redde Osaka alle drie de breakpunten die ze in de eerste set tegenkwam. Nadat Zheng doorbrak tot 2-1, behield Osaka de perfectie in haar servicegames om de openingswedstrijd na 45 minuten te winnen.

keerpunt: De tweede set bleef moeilijk vanwege Zheng’s voortdurende inzet voor haar sterke spel. De 19-jarige brak uiteindelijk Osaka en leidde met 5-3. Op het breekpunt voerde Zheng met succes een comeback uit die van de baseline gleed, maar Osaka koos ervoor om te stoppen met spelen en de streak-call uit te dagen. De bal werd in het gebied getoond en Zheng sloot de groep stilletjes af met een lock-up om de break-houder te forceren.

Osaka zette snel de tweede set achter zich en maakte haar spel schoon. Na 16 ongedwongen fouten te hebben gemaakt in de eerste twee sets, scoorde Osaka er in de laatste ronde slechts zes. Aan de andere kant sloeg Zeng met slechts zes ongedwongen fouten om de tweede set te winnen, maar haar doorzettingsvermogen faalde in de derde set, waar ze 13 ongedwongen fouten scoorde.

“Ik heb veel vertrouwen in mezelf in de drie sets”, zei Osaka. “Ik weet niet zeker of het onderbewust was of niet, maar ik herinner me dat ik dacht dat het moeilijk voor haar zou zijn om me te breken. Omdat ik zoveel heb geleerd van het uitdagen van die laatste bal in dat spel dat ik gebroken werd.”

“Ik denk dat het enige dat ik heb, is dat ik veel ervaring heb. Ik heb zeker meer wedstrijden gespeeld dan zij, dus het zal interessant zijn om haar te zien groeien.”

Wedstrijdstatistieken: Osaka eindigde 26 overwinningen tot 23 ongedwongen fouten, met 11 aces. Zheng sloeg 23 winnaars voor 30 gemakkelijke fouten en ging 1 voor 8 op haar pauzekansen.

Hoogtepunten van de tweede dag: Rogers D. Andreescu | Kudermetova d. Georgië

Eerder op de dag versloeg de 45e reekshoofd Shelby Rogers Bianca Andreescu met 6-4 6-2 om door te gaan naar de tweede ronde. Ze zal het hierna opnemen tegen de eerste Amerikaanse Maria Scarry.

Rogers speelde een zuivere en gefocuste wedstrijd op kracht na Andreescu, die worstelde met een lage rugprobleem.

In de langste wedstrijd van de dag weerstond de 19e reekshoofd Veronika Kudretova een krachtige aanval van de Italiaanse Camila Giorgi en won met 7-6 (2) 4-6 7-5 in 2 uur 54 minuten.