September 12, 2024

Ongelukkige opening van een nieuw Nederlands juweeltje – StadiumDB.com

Bron: StadiumDB.com; Auteur: Miguel Ciulczyk Garcia

Er wordt nog gewerkt aan de voltooiing van het nieuwe stadion van Cambuur FC, maar de spelers in gele shirts waren zondag al met hulp van enkele duizenden fans aangekomen in het Kooy Stadion om het op te nemen tegen Helmond Sport. Er werd verwacht dat het een mooi evenement zou worden, maar het verlies van elf spelers en één doelpunt bederven de opening van het moderne stadion met een capaciteit van 15.000 plaatsen.

Een reeks ongelukkige gebeurtenissen

13.150 fans bezochten de tribunes van het zojuist voltooide stadion Kooy Stadion om de openingswedstrijd in de Nederlandse tweede divisie tussen FC Cambuur en het op bezoek bij Helmond Sport te bekijken. Het was een groot succes: 1.000 zitplaatsen waren om veiligheidsredenen gesloten en fans van het bezoekende team konden hun sectie niet vullen. De verwachting na twee jaar werken was groot, maar de ontmoeting verliep niet zoals de fans wilden.

In de 20e minuut drongen de bezoekers met een snelle actie de verdediging van het gele team binnen, waardoor de score 0:1 werd. Later, in de 15e minuut van de tweede helft, blokkeerde de paal de poging van Cambuur om de gelijkmaker te scoren, maar de hoop van de fans werd nieuw leven ingeblazen. Wanneer de scheidsrechter een strafschop toekende in het voordeel van de thuisploeg In de 74e minuut.

Fans in Cambuurstadion© Cambour-sportclub

De doorgaans zelfverzekerde Milan Smit stapte naar voren om de strafschop te nemen, maar de doelman las zijn bedoelingen en blokkeerde die. We hoorden kreten van frustratie op de tribunes, maar die sloegen al snel om in opluchting toen de scheidsrechter opdracht gaf de strafschop te herhalen. De doelman voorspelde echter opnieuw de schotrichting goed, Begraven een unieke kans om gelijk te maken.

Ondanks de zware nederlaag bedankten de clubspelers van Cambuur hun fans voor hun gejuich en aanwezigheid bij de opening van het stadion. Wij hopen dat u ondanks de uitslag een leuke middag heeft gehad, De club schreef een samenvatting van de bijeenkomst.

De afwerkingswerkzaamheden gaan door

Er wordt nog steeds gewerkt aan de afwerking van het stadion en sommige fans hebben op enkele gebreken gewezen. De komende weken gaan wij hier hard aan werken. kort, Voor de volgende thuiswedstrijd zal het stadion er iets mooier uit zien, De club bevestigde.

Hoewel er nog details moeten worden uitgewerkt, zijn de indrukken positief. Het nieuwe stadion is groter en moderner dan het oude Cambuurstadion, maar behoudt een ontwerp dat lijkt op een traditioneel voetbalstadion met open tribunes in de hoeken. Cambuur FC begint een nieuw tijdperk in het Kooy Stadion met een pijnlijke 0:1 nederlaag, maar ze mogen enorm trots zijn op hun prachtige nieuwe stadion en één ding is zeker: Met een stadion als dit is er zeker een gouden toekomst. Clubbeloften.