September 19, 2024

Olympische Spelen Parijs 2024: Nederland verslaat Argentinië en bereikt voor de zesde keer op rij de dameshockeyfinale

Titelverdediger Nederland versloeg Argentinië woensdag met 3-0 in de halve finales van het dameshockey op de Olympische Spelen in Parijs toen middenvelder Luna Vok van de bank kwam om het ene doelpunt te scoren en in het tweede kwart een nieuw doelpunt voor te bereiden.

De Nederlanders hebben elke finale bereikt sinds ze Sydney 2000 misliepen, toen ze voor de tweede keer op rij een bronzen medaille claimden, en hebben een kans om geschiedenis voor het land te schrijven als de heren- en damesteams goud winnen voor het krachtige hockeyteam.

België en China ontmoeten elkaar later vandaag, woensdag, in de tweede halve finale om te bepalen wie het zal opnemen tegen 's werelds eerste team, dat zal strijden in de zesde finale op rij, nadat ze in de groepsfase van Nederland verloren. drie doelpunten tegen.

Lees ook: Olympische Spelen Parijs 2024 – India probeert de teleurstelling in de halve finales te overwinnen en de bronzen medaille te behalen door Spanje te verslaan

Argentinië, dat in de finale in Tokio verloor van Nederland, maakt kans op zijn derde bronzen medaille.

Nederland opende de score in de 21e minuut toen middenvelder Füke met een diepe pass achter de verdediging glipte en doelman Christina Constantino omsingelde om de bal in de rechterhoek van het doel te schieten.

Vijf minuten later scoorde Nederland het tweede doelpunt toen Laura Noninck een krachtige voorzet van Focke omzette in het doelpunt van Constantino.

Topscorer van het toernooi, middenvelder Jippi Janssen, zette de druk in de 35e minuut voort via een strafcorner, haar achtste in Parijs.

De Belgische Embry Balingian is de tweede topscorer met zes doelpunten, allemaal uit het veld.