Olympisch Handbal Dag 6: Nederland passeert Angola

Noot van de redactie: dit artikel wordt gedurende de dag bijgewerkt met hergebruik van handbalacties gedurende de dag.

Nederland 37, Angola 28

DOOSSCORE

Angola was donderdagmiddag in Japan gastheer van een eigen wedstrijd in de eerste helft tegen Nederland, aangezien het dameshandbalteam slechts 17-15 stond bij de rust. Aan het einde van de wedstrijd zag de ploeg echter een ernstig achterlijk gebied, dat op een dramatische 37-28-manier voor Oranje viel.

Nederland neigt naar een sterke prestatie Bo Van Vettering, Wie scoorde zeven doelpunten in zeven schoten, en Lois Apping, Scoorde zes keer in acht schoten. Angola ging op snelheid Isabel Kialo, Ondanks 16 schoten acht goals gemaakt.

Met deze overwinning hield Nederland hun ongeslagen reeks levend; Het record staat nu op 3-0, waarbij Angola zondag 32-21 won op Japan en dinsdag 43-36 op Korea. De volgende wedstrijd van Nederland in Groep A is zaterdag tegen Noorwegen. Angola is daarentegen ongeslagen en valt met 0-3 in de volgende wedstrijd tegen gastland Japan.