September 22, 2024

Olivier Giroud scoort het winnende doelpunt in de overwinning van Milan op Paris Saint-Germain |  Shakhtar Donetsk schokt Barcelona – twee etappes van de Champions League |  voetbal nieuws

Olivier Giroud scoort het winnende doelpunt in de overwinning van Milan op Paris Saint-Germain | Shakhtar Donetsk schokt Barcelona – twee etappes van de Champions League | voetbal nieuws

Bovendien: RB Leipzig versloeg Rode Ster Belgrado met 2-1 in Groep G en voegde zich bij Manchester City in de knock-outfase; Porto won van Antwerp met 2-0 in Groep Acht, terwijl Lazio Feyenoord met 1-0 versloeg in Groep Vijf om de hoop op kwalificatie te vergroten.

22:46, Verenigd Koninkrijk, dinsdag 07 november 2023

De krachtige kopbal van Olivier Giroud aan het begin van de tweede helft bezorgde AC Milan dinsdag een 2-1 overwinning op gast Paris Saint-Germain in de Champions League in een spannende wedstrijd in Groep F.

Voormalig Inter Milan-verdediger Milan Skriniar zette PSG op voorsprong, maar hun voorsprong duurde slechts drie minuten voordat Rafael Leao een acrobatische gelijkmaker scoorde en Giroud vlak na rust een waardevolle overwinning bezegelde voor 75.649 fans in de San Siro.

afbeelding:
Milan Skriniar had Paris Saint-Germain al vroeg op voorsprong gezet

De wedstrijd werd in de eerste helft in een hectisch tempo gespeeld met spanning van begin tot eind, en hoewel het tempo in de tweede helft onvermijdelijk daalde, was het een vermakelijke ontmoeting waar Milan zich uiteindelijk aan moest vasthouden terwijl PSG zich opstapelde. . de druk.

Milan staat nu met vijf punten uit vier wedstrijden op de derde plaats, achter Paris Saint-Germain, dat met zes punten op de tweede plaats staat. Koploper Borussia Dortmund heeft zeven punten na de 2-0-zege eerder op dinsdag op gast Newcastle, dat met vier punten op de laatste plaats staat.

Dit is een beperkte editie van het verhaal, dus deze inhoud is helaas niet beschikbaar.

Ontgrendel de volledige versie

Shakhtar Donetsk 1-0 Barcelona

De torenhoge kopbal van Danilo Cecan bezorgde Shakhtar Donetsk een verbluffende 1-0 overwinning op de Spaanse kampioen Barcelona in hun Groep H-wedstrijd.

Het was een teleurstellend optreden van de Spaanse kant, die hun eerste drie wedstrijden in de competitie had gewonnen en slechts een punt nodig had om een ​​plaats bij de laatste zestien te bemachtigen met nog twee wedstrijden te gaan.

Barcelona-coach Xavi Hernandez bracht verschillende wijzigingen aan in zijn basisopstelling, en ondanks dat hij de bal de hele wedstrijd domineerde, worstelde hij met de goed georganiseerde verdediging van Shakhtar en slaagde hij er in de wedstrijd slechts één schot op doel in.

De Oekraïense ploeg, die in Hamburg speelt, was agressief in de tegenaanval, waarbij Sekan hen in de 40e minuut een schokkende voorsprong bezorgde tegen de vijfvoudig Europees kampioen.

afbeelding:
Shakhtar Donetsk versloeg Barcelona met 1-0 om hun hoop op kwalificatie te behouden

De 22-jarige spits sprong achter verdediger Andreas Christensen om de voorzet van Giorgi Gochulishvili vanaf de rechterflank te ontmoeten en kopte de bal buiten het bereik van Marc-Andre ter Stegen in het doel van Barcelona.

Barcelona was niet in staat de doelman van de tegenstander, Dmytro Reznik, te bedreigen totdat Xavi in ​​de 60e minuut vier wissels tegelijk maakte, waarbij Joao Felix en Lamine Yamal van de bank kwamen, waardoor het bezoekende team de vonk kreeg die het hard nodig had.

Shakhtar weerstond echter enige late druk om alle drie de punten te pakken.

Porto 2-0 Antwerpen

Porto bleef op weg naar kwalificatie voor de achtste finales met een 2-0 overwinning op gast Antwerp, dat met tien man speelde, dankzij het doelpunt van Evanilson uit een strafschop in de eerste helft en de kopbal van veteraan Pepe laat in de achtste. groep.

De Braziliaan Evanilson, die vorige maand een hattrick scoorde in de 4-1-zege van Porto op het Belgische team in de vorige wedstrijd, scoorde in de 32e minuut een strafschop na een onhandige overtreding van Gerano Kirk op Steven Eustaquio.

afbeelding:
Evanilsson scoorde Porto’s eerste doelpunt in hun overwinning op bezoek bij Antwerp in Groep H

Porto nam de wedstrijd in handen nadat Antwerp-middenvelder Jurgen Eckelenkamp zeven minuten in de tweede helft van het veld werd gestuurd.

Ondanks hun numerieke superioriteit moest Porto echter tot een minuut na blessuretijd wachten om het tweede doelpunt te scoren, met een kopbal van de 40-jarige Pepe.

Door dit resultaat werd Porto met negen punten gelijk aan koploper Barcelona, ​​drie punten achterstand op Shakhtar Donetsk.

Een vierde nederlaag op rij betekent voor Antwerp dat ze zelfs met nog twee wedstrijden te spelen geen kans hebben om in de top twee te eindigen.

Rode Ster Belgrado 1-2 Leipzig

Doelpunten van Xavi Simons en Luis Opinda bezorgden Razen Pal Sport Leipzig een 2-1 overwinning op Rode Ster Belgrado in Groep G, waardoor een plaats in de knock-outfase veilig werd gesteld.

Leipzig kwam na acht minuten op voorsprong toen Simons ruimte in het strafschopgebied vond en een verbluffend schot in de rechterhoek afvuurde voor zijn tweede Champions League-doelpunt, nadat hij twee weken eerder ook tegen de Serviërs had gescoord.

afbeelding:
RB Leipzig viert de openingstreffer van Xavi Simons tegen Rode Ster Belgrado

De bezoekers domineerden het duel en hadden nog voor rust de voorsprong kunnen verdubbelen, maar Rode Ster-doelman Omri Glazer maakte twee reddingen op een inzet van Opinda.

Maar de Belgische international scoorde in de 77e minuut en deelde een harde klap uit aan de gastheren, die er in de tweede helft agressiever uitzagen.

Rode Ster verkleinde het gat via het eigen doelpunt van Benjamin Henriques in de 81e minuut, maar ze konden de gelijkmaker niet maken en leden hun derde nederlaag in vier wedstrijden.

Het Duitse team bleef op de tweede plaats met negen punten, drie punten achter koploper Manchester City, dat Young Boys met 3-0 versloeg en zich plaatste voor de volgende ronde. Rode Ster heeft één punt, gelijk aan het Zwitserse team.

Lazio 1-0 Feyenoord

Het doelpunt van Ciro Immobile in de eerste helft bezorgde Lazio een 1-0 overwinning thuis tegen Feyenoord, waardoor de ploeg van Maurizio Sarri naar de tweede plaats in Groep E kwam.

Lazio-aanvoerder Immobile zette de thuisploeg op voorsprong in de blessuretijd van de eerste helft nadat hij de bezoekende doelman, Justin Bigelow, omsingelde en vanuit een krappe hoek een laag schot richting de verre paal afvuurde, waarmee hij zijn 200ste doelpunt voor het Italiaanse team scoorde.

Lazio staat tweede met zeven punten uit vier wedstrijden, één punt achter koploper Atletico Madrid, dat Celtic in de andere wedstrijd in de groep met 6-0 versloeg.

Het Nederlandse Feyenoord, dat bovenaan het klassement de wedstrijd inging, zakte met zes punten naar de derde plaats.

Hoe kwamen de twee Britse partijen tot elkaar?