March 28, 2024

Noorwegen vs Nederland – Voetbalwedstrijdverslag – 16 november 2021

Steven Bergwign En Memphis DeBay Met een 2-0 overwinning op Noorwegen op dinsdag plaatste Nederland zich voor het WK van volgend jaar door Groep G te verslaan.

Het resultaat is Borussia Dortmund en de Noorse ster Earling Holland Hij mist de kans om volgend jaar deel te nemen aan zijn eerste seniorentoernooi.

UEFA World Cup Qualifiers op ESPN +: stream live games en herhalingen (alleen VS)
– Wie is er binnen? Wie is er uit? Hoe elk Europees land tot de finale van het WK kwam

Oranje keert terug naar de finale na het missen van een wedstrijd in Rusland in 2018, maar met weinig hoop na struikelen in hun laatste twee voorrondes.

Voordat ze twee doelpunten incasseerden in een gelijkspel in Montenegro, duurde het acht minuten om zich te kwalificeren voor de openingskwalificatie op zaterdag, maar een overwinning op dinsdag op leeg terrein vanwege de Covit-19-beperkingen was voldoende om ze naar de top van de groep te krijgen.

Nederland eindigde met 23 punten uit 10 wedstrijden, twee meer dan Turkije, dat Montenegro met 2-1 versloeg om door te gaan naar de play-offs. Noorwegen eindigde als derde in de groep met 18 punten.

Bergwign schoot in de 84e minuut een rechtsbenig schot dat over de achterkant van het net en in de achterkant van het net vloog. Nadat Bergwig was opgezet tijdens de blessuretijd, bevestigde Debbie de beslissing toen de splitsing voorbij was.

Het was Debbie’s 12e doelpunt van de campagne en hij werd in verband gebracht met een overstap naar de aanvoerdersband van Engeland Harry Kane In de Europese kwalificatiescoretabel.

Oranje domineerde het balbezit en had verschillende halve kansen met hun meest geïnteresseerde speler, Debay.

Maar ze speelden met een harde aanpak en wilden graag de fouten vermijden die Noorwegen in staat zouden hebben gesteld de wedstrijd te grijpen.

De Noren, zonder het geblesseerde amulet Holland, hadden in het laatste kwartaal de eerste twee moeten halen en enkele bedrijven moeten laten zien, maar ze hebben geen enkele moeite gedaan om het doel te bereiken. Het gebrek aan supporters hielp de thuiszaak niet.

De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld in De Quiep, nadat de Nederlandse regering toeschouwers het komende weekend de toegang tot grote sportevenementen had ontzegd in een poging de snelle stijging van de Govit-19-zaken te beteugelen.

Ook bondscoach Louis Vaughan ontbrak in de dug-out. Hij liep een heupfractuur op toen hij zondag van zijn fiets viel en zat in een rolstoel in de VIP-ruimte, mobiel communicerend met zijn assistenten op een hoge standaard, bank.