March 29, 2024

Noorwegen 1-1 Nederland: Louis van Gaal teleurgesteld in eerste wedstrijd tegen Oranje

Noorwegen 1-1 Nederland: Davy Klaassen stelde teleur in zijn eerste wedstrijd met Louis van Gaal Orange toen hij een punt scoorde in een WK-kwalificatiewedstrijd nadat hij werd ontslagen in aanwezigheid van Dortmund-ster Earling Holland.

• Noorwegen was gefrustreerd toen Nederland naar een 1-1-patstelling werd geduwd
  • Earling Holland brak de impasse om de Noren in de eerste helft te markeren
  • Holland’s Davy Clausen reageerde 17 minuten later om het te veranderen in Stevens
  • Nieuwe baas Louis van Gaal had niet de verwachte start in zijn eerste wedstrijd

Nederland moest woensdag tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd in Oslo met 1-1 gelijkspelen met Noorwegen.

Earling Holland zette de Noren 20 minuten later op voorsprong, maar Davy Klaasen maakte 17 minuten later gelijk, waarbij Oranje een slechte rol speelde in de GG-clash in Ullewall Stadium.

Daardoor passeerde Nederland met zeven punten uit vier wedstrijden Turkije op de ranglijst.

Toen Louis van Gaal terugkeerde naar Nederland, kon hij geen overwinning vinden omdat ze naar Noorwegen kwamen

Steraanvaller Earling Holland trapte de gastheren vroeg in de eerste helft eruit

Borussia Dortmund blijft zijn stralende vorm vieren met het publiek

Turkije, woensdag met 2-2 ongeslagen door Montenegro, schoof op naar acht punten, terwijl Noorwegen zevende staat maar met een doelsaldo achter op Nederland.

Holland scoorde zijn achtste doelpunt in 14 interlands met over het algemeen professionaliteit, ondanks een gefrustreerde Virgil van Dijkin die in de 20e minuut een miscue op zijn rug liet zakken en de bal in de 20e minuut terugkreeg.

Oranje maakte gelijk toen de rechtse voorzet van Georgino Vijaldumus door Klaassen naar huis werd gestuurd omdat hij er niet in was geslaagd de Noorse verdediging te zuiveren.

Maar middenvelder Davy Klaassen reageerde snel toen hij na 17 minuten gelijk maakte.

Klaassen kreeg een soortgelijke kans in de halve slag, waarna een kopbal van Van Dijkes werd gered door de Noorse doelman Andre Hanson.

De Nederlanders staken hun handen omhoog na de pauze, maar een Noorse tegenaanval op het uur zag kapitein Martin Odegard Holland op de linkervoet voeden, terwijl een briljante poging van een 21-jarige spits de Nederlanders in het bos probeerde te vangen werd geïntroduceerd door doelman Justin Bijlo.

Oranje won het misschien bij de laatste trap van de wedstrijd, maar Denzil Dumfries had niet genoeg kracht in zijn poging en kon de bal door Hanson wegleggen.

Nederland verwacht een positieve start onder de 70-jarige Van Gaal, die voor de derde keer een baan bij het nationale team aanvaardde, maar slechts twee dagen aan zijn zijde had voordat hij zich woensdag kwalificeerde.

Daly Blind schiet een voorzet terwijl Nederland naar voren gaat tegen Noorwegen

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk omarmt Hollande en deelt de buit aan beide kanten

Hij verving Frank de Boer na een teleurstellend EK, waar ze Tsjechië voor de laatste 16 verlieten.

‘Het was een zeer teleurstellende beslissing in een teleurstellende wedstrijd’, zei Memphis Debay op de Nederlandse televisie.