NFC Wild Card: Vikings vs Giants 1/15/23 NFL-keuzes, voorspellingen, kansen

New York Giants (9-7-1) – Minnesota Vikings (13-4)
15 januari 2023, 16:30 uur EST
De lijn: Minnesota Vikings -3,5 / New York Giants +3,5; Meer/minder dan: 47,5
(Klik hier voor de laatste weddenschappen)

De Minnesota Vikings en New York Giants treffen elkaar zondag in een NFL NFC Wild Card Round-wedstrijd vanuit het US Bank Stadium. New York komt in deze wedstrijd na een 9-7-1 regulier seizoen. De Giants eindigden als zesde in het NFC-klassement. Wat Minnesota betreft, hun totalen zijn dit jaar met 13-4 gestegen. De Vikingen werden derde in dat record, achter de Eagles en 49s. Kom het hele seizoen terug voor Gratis keuzes uit de NFL Op Sports Chat Place.

New York was 7-4 algemeen na 11 wedstrijden dit jaar en verloor opnieuw van de Cowboys, Seahawks, Lions en Cowboys. In de afgelopen zes wedstrijden stonden de Giants met 2-3-1 achter, waarbij de Eagles, Vikings en Eagles opnieuw verloren (en gelijk met Washington).

In de wedstrijd van zondag tegen de Eagles stonden de Giants tijdens de rust met 16-0 achter. New York boekte een voorsprong van 16-6 in de tweede helft, maar kon niet terugkomen in een nederlaag van 22-16. Davis Webb gooide voor 168 yards en een TD, terwijl Gary Brightwell 60 yards wist op 11 carry’s.

Aan de kant van de Vikingen staan ​​ze dit jaar 9-2 in het algemeen na 11 wedstrijden. Minnesota viel in die tijd in handen van de Eagles en Cowboys. In de afgelopen zes jaar waren de Vikingen 4-2 met overwinningen op de Jets, Colts, Giants en Bears.

In de laatste week van het reguliere seizoen nam Minnesota het op tegen de Bears en versloeg Chicago met 16-6 in de eerste helft. De Vikingen scoorden vanaf daar nog 13 punten in een overwinning van 29–13. Kirk Cousins ​​​​scoorde 225 yards met een touchdown en Alexander Matteson haastte zich 10 keer voor 54 yards en twee touchdowns.

New York is 4-0 ATS in hun laatste vier wedstrijden algemeen en 4-0 ATS in hun laatste vier wegwedstrijden. De Giants zijn 5-1 ATS tegen een team met een winnend record.

Ondertussen zijn de Vikingen 1-4 ATS in hun laatste vijf wedstrijden en 2-8-1 ATS in hun laatste 11 tegen de NFC. Minnesota is 1-4 ATS in zijn laatste vijf wedstrijden na een rechtstreekse overwinning.

plukken of plukken: Ik neem waarschijnlijk nog steeds Minnesota. Dit is echter een lastige; De Vikingen spelen al het hele seizoen met de spreekwoordelijke leren tand en het is waarschijnlijk een vrij close spel. De laatste keer dat deze teams elkaar ontmoetten was kort daarvoor op 24 december. Minnesota ontsnapte met een solide 27-24 overwinning thuis, ondanks het feit dat McCain New York verzamelde en vasthield op slechts 3 van de 11 bij derde neerwaartse conversies. . Dit wordt weer een luchtgevecht, maar ik denk dat de Vikingen er kunnen komen.

Wat New York betreft, hun back-upteam heeft zondag goed werk geleverd tegen Philadelphia. Dat zal een grote bijdrage leveren aan het krijgen van een nieuw team op het veld voor deze wedstrijd en is een goed voorteken voor de Giants. Je kunt hier gemakkelijk een uitstekend pleidooi houden voor dekking/overwinning in New York. Zou een geweldig spel moeten zijn om uit te checken.