April 19, 2024

Nederland vrouwen 2-3 Portugal vrouwen

Het geweldige schot van Daniel van de Donk bezorgde Nederland woensdag een beslissende 3-2 overwinning op Portugal, waarmee de titelverdediger naar de top van de FIFA Women’s Euro 2022 Groep C-tafel werd gebracht.

Damaris Igurola, de Nederlander, wiens kamp deze week geblesseerd en ziek was, kwam op voorsprong in de zevende minuut met een schitterende kopbal uit een hoekschop en leek op weg naar een comfortabele overwinning toen Stephanie van der Graggt naar huis kopte. De tweede is negen minuten later.

Maar Portugal – het op een na beste team in het toernooi – dat twee vroege doelpunten afsloeg in een 2-2 gelijkspel in hun openingswedstrijd tegen Zwitserland, toonde opnieuw een indrukwekkende veerkracht.

afbeelding:
Damaris Igurola (links) en Ana Borges strijden om de bal

Carol Costa scoorde een strafschop, zeven minuten voor het einde van de eerste helft, na een lange VAR review werd besloten dat Diana Silva was gevallen op Dominic Janssen.

Toen, twee minuten in de eerste helft, kwam Portugal op gelijke hoogte met Silva met het vertrouwen van een uitstekende Costa-cross.

Holland dacht dat ze via Gilles Rurd meteen hun voorsprong hadden heroverd, maar hun poging tot buitenspel werd na opnieuw een lange VAR-review afgekeurd.

Euro 2022
afbeelding:
Nederland heeft vier punten uit twee wedstrijden en leidt de Zweedse derde groep met gescoorde doelpunten

Maar een prima afwerking van Van de Donk in de 62e minuut maakte de gelijkmaker af toen de middenvelder de bal op de rand van het strafschopgebied oppakte en een curlingbal in de verre hoek krulde.

De Nederlanders, die na een positieve uitslag van het Covid-19-virus afwezig waren bij spits Vivian Miedema, bezetten vier punten uit twee wedstrijden, gelijk aan Zweden, terwijl Portugal en Zwitserland elk één punt achterstand hebben. Eerder claimde Zweden ook hun eerste overwinning toen Hana Benison van de bank kwam om te scoren met een klinkend schot in een 2-1 overwinning op het Zwitserse team dat ook door de ziekte werd getroffen.

Wat is het volgende?

Nederland speelt tegen Zwitserland in hun laatste groepswedstrijd op Bramall Lane, terwijl Portugal tegen Zweden speelt in Lee Sports Village. De betrekkingen tussen de twee landen staan ​​gepland voor 17 juli.

Volg Euro 2022 op Sky Sports

Blijf deze zomer op de hoogte van het laatste Euro 2022-nieuws op Sky Sports en Sky Sports News.

De dekking wordt verzorgd door Sky Sports WSL-host Caroline Parker, samen met Jessica Creighton en Kyle Walker. Ondertussen zullen Karen Carney, Sue Smith, Courtney Sweetman-Kirk en Laura Bassett gedurende het toernooi analyses geven.

Ze worden vergezeld door veteraan doelman Karen Bardsley en Manchester City-verdediger Esme Morgan.

De experts en omroepen opereren vanuit de Sky Sports Women’s Euro 2022 mobiele presentatiebus, die het Sky Sports News-team door het hele land zal volgen naar de verschillende stadions waar wedstrijden worden gehouden.

Bovendien wordt de primaire voetbalpodcast van Sky Sports vanaf 21 juni omgedoopt tot Sky Sports Women’s Euros Podcast. Gehost door Charlotte Marsh en Anton Toloy, zal het exclusief nieuws, interviews met spelers en een robuuste programmering rond het toernooi bevatten.

donderdag 14 juli

Groep D: Italië en IJsland – om vijf uur ‘s avonds in Manchester City Academy Stadium

Groep D: IJsland en Frankrijk – om acht uur ‘s avonds in New York Stadium

Groep D: Italië – België – om acht uur ‘s avonds in Manchester City Academy Stadium

Knock-out fase

Kwartfinales

woensdag 20 juli

Kwartfinale 1: Winnaars Groep A – Tweede Groep B – aftrap om 20.00 uur, Brighton & Hove Community Stadium

Donderdag 21 juli

Kwartfinale 2: Winnaars Groep B – Tweede Groep A – Aftrap om 20.00 uur, London Community Stadium

vrijdag 22 juli

Kwartfinale 3: Winnaars Groep C – Runner-up Groep D – Start om 20.00 uur, Lee Sports Village

Kwartfinale 4: Winnaars Groep D – Runner-up Groep C – Start om 20.00 uur, New York Stadium

halve finale

dinsdag 26 juli

Halve finale 1: Kwartfinalisten 1 – Kwartfinalisten 3 – Aftrap om 20.00 uur, Bramal Lane

woensdag 27 juli

Halve finales 2: Kwartfinalisten 2 – Kwartfinalisten 4 – Aftrap om 20.00 uur, MK Stadion

ultieme

zondag 31 juli

Halve finalisten Winnaars 1 – Winnaars Halve finale 2 – aftrap 17.00 uur, Wembley