March 29, 2024

Nederland voor het eerst sinds 2005 terug in achtste finale

In de derde kwamen en gingen kansen aan beide kanten, eerst voor Nederland dat twee breakpunten achterliet in de vierde marathonwedstrijd voordat Groot-Brittannië een paar kansen zag op 3-3, en Murray begroef de terugkeer van de tweede dienen. In het netwerk op waarschijnlijk de beste van hen.

Het was een kostbare nederlaag, want Koulhoff en Middelkoop braken de opslag van Salisbury in de volgende wedstrijd en stonden met 5-3 voor, en Koulhoff voltooide de eerste Davis Cup-overwinning van Nederland op Groot-Brittannië door hem naar de liefde te sturen.

“Vanaf het eerste moment was het heel intens”, zei Kollhoff. “In het begin wisten we het om te draaien om de tiebreak te winnen. We probeerden het momentum vast te houden, maar de jongens verdienden het om minstens één set te winnen. We gingen door, kregen de break en waren in staat om te presteren.”

In het enkelspel behaalde Van de Zandschulp zijn vierde overwinning in de top-10 van zijn carrière – en zijn derde voor 2022 – door wereldkampioen nr. 8 Cameron Norrie te verslaan met 6-4, 6-2 en gelijk.

Nouri had de Nederlandse nummer 35 van de wereld verslagen met een verlies van slechts drie wedstrijden toen ze elkaar vorige maand troffen in Montreal, maar vandaag was Van de Zandscholp op zijn best en ontzegde hij hem een ​​snuifje van een breekpunt als de openers in elke set bleek genoeg om de boel op te ruimen op 1-1.

De Nederlander eindigde met 12 aces voor een van Nouri en had GB #1 klauteren terwijl hij een aantal geweldige baantechnieken liet zien met schuine passes, vallende schoten en worpen terwijl hij versnelde naar de finish in de tweede set.