April 20, 2024

Nederland versloeg Nieuw-Zeeland met 4-0;  Zeehondenligplaats in ongeveer kwartalen

Nederland versloeg Nieuw-Zeeland met 4-0; Zeehondenligplaats in ongeveer kwartalen

Nederland versloeg Nieuw-Zeeland met 4-0 in de FIH Odisha Men’s World Cup Hockey-wedstrijd in het Birsa Munda Hockey Stadium hier op maandag.

Brinkman scoorde tweemaal in het eerste kwart en scoorde thuisdoelpunten in de 2e en 12e minuut van de wedstrijd. Koen Bijen (19e minuut) en Djeb Hodemakers (54e minuut) scoorden de vierde voor Oranje, die in 1973, 1990 en 1998 de titel won.

Nederland opende hun campagne voor een vierde titel met een 4-0 overwinning op Maleisië. Hetzelfde vonnis viel maandag tegen Nieuw-Zeeland, dat in de openingswedstrijd bijna een plaats in de kwartfinales boekte door met 3-1 te winnen van Chili.

Ze hebben zes punten uit twee overwinningen, terwijl Nieuw-Zeeland en Maleisië, die eerder met 3-2 wonnen van Chili, elk drie punten hebben uit twee wedstrijden. Chili heeft tot nu toe beide wedstrijden verloren en moet zijn account nog openen.

Nederland schoot als een speer en Brinkmann maakte optimaal gebruik van de vroege aanval om in de 2e minuut te scoren met een schitterende slag. Nieuw-Zeeland had de scores in de 4e minuut op gelijke hoogte kunnen brengen, maar ze slaagden er niet in om de eerste strafcornerkans te verzilveren.

Brinkmann maakte geen fout in de 12e minuut toen hij opnieuw een velddoelpunt scoorde om het derde gerangschikte team ter wereld op 2-0 te zetten. Oranje kreeg een minuut voor het einde van het eerste kwart de eerste strafcorner, maar die pakte slecht uit.

Ook in het tweede kwartaal domineerde Nederland. In de 19e minuut profiteerde Goen van een goede aanval en scoorde het derde doelpunt. Ze kregen dit kwartaal een tweede computer, maar ook dat leverde geen targets op.

Na een puntloos derde kwart scoorde Djeb Hodemakers zes minuten voor de laatste toeter het vierde doelpunt van Nederland. De Black Sticks voerden enkele aanvallen uit in de tweede helft, maar konden geen enkele pc verdienen omdat Nederland gemakkelijk won.

Nederland zou donderdag de minnows Chili moeten verslaan in hun laatste Poule C-wedstrijd om bovenaan de tafel te komen met een record van alle overwinningen. Nieuw-Zeeland en Maleisië spelen donderdag om hun positie in de crossover-etappe te bepalen.

Ze hebben een theoretische kans om rechtstreeks bij de laatste acht te eindigen, maar hopen niet alleen hun wedstrijd met een enorme marge te winnen, maar ook Chili te verslaan in Nederland.