April 20, 2024

Nederland en Duitsland strijden om zege in WK-kwalificaties | buffel sporten

Door JAMES ELLINGWORTH AP Sportschrijver

Nederland heeft weer de controle over hun WK-kwalificatiegroep, maar niet op een overtuigende manier.

De 1-0 overwinning op Letland met een schot van Devi Klassen miste de bravoure die vorige maand leidde tot de 6-1 ontmanteling van Turkije. Het was echter voldoende om een ​​voorsprong van twee punten in de top van Groep G in Europa veilig te stellen, aangezien de als tweede geplaatste Noorwegen, die de geblesseerde spits Erling Haaland verloor, met 1-1 gelijkspeelde met Turkije.

Ook de andere grote teams moesten werken voor hun overwinningen. Duitsland stond een doelpunt achter voordat het zich herstelde en Roemenië met 2-1 versloeg. De nummer twee van het WK 2018, Kroatië, had slechts één doelpunt voorsprong op Cyprus met nog 11 minuten te gaan voordat hij zich terugtrok om met 3-0 te winnen.

Alleen de groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK. De runners-up staan ​​voor een play-off.

België is druk bezig in de Nations League-finale van deze week, dus de focus lag op Tsjechië en Wales die strijden om de tweede plaats.

De Tsjechische en Welshe teams handhaafden hetzelfde niveau met elk acht punten – de helft van het totaal van de Belgen – na een 2-2 gelijkspel op vrijdag. Aaron Ramsey bracht Wales in de 36e minuut op voorsprong, maar Jakob Pesek maakte vrijwel direct gelijk voor de Tsjechen. De gastheren namen de leiding toen Wales-doelman Danny Ward de bal niet onder controle had en een eigen doelpunt scoorde, maar Daniel James reageerde om de score voor Wales gelijk te maken. Estland versloeg Wit-Rusland met 2-0.