March 29, 2024

Nederland, Duitsland bereikte QF in Odisha; De damesversie werd opgeschort in SA

Zowel Nederland als Duitsland wonnen samen met Frankrijk de FIH Odisha Hockey Heren Junior World Cup Bhubaneswar 2021 in de kwartfinales. Zuid-Afrika en Korea wonnen ook, terwijl Maleisië een fantastische defensieve show neerzette. Het bracht België op 1-1, met beide teams in de strijd voor de knock-outfase.

Zuid-Afrika 5-1 Chili (Poule A)

Zuid-Afrika, dat de nederlaag van woensdag tegen België overwon, bleef hopen op het bereiken van de kwartfinales van het toernooi met een uitgebreide 5-1 overwinning op Chili. Zuid-Afrika speelt zaterdag tegen Maleisië, wetende dat een overwinning genoeg is voor de laatste 8 plaatsen.

Het openingsdoelpunt van Idris Abdullah bezorgde Zuid-Afrika een 1-0 voorsprong die pas zes minuten in het derde kwart stand hield toen Peter Jarvis de voorsprong verdubbelde. Chili werd meteen tegengehouden door een strafcorner van Augustin Amoroso, maar doelpunten van Cameron Le Forrestier (2) en Jacques von Tonder eindigden in een gelijkspel.

We zijn vooral blij met de overwinning na de nederlaag tegen België”, aldus matchcaptain Cameron Le Forrestier. “We besloten om ons eigen merk hockey te gaan spelen, dus het werkte goed voor ons, vooral in het derde en vierde kwart. De twee doelpunten die ik maakte waren belangrijke voorbeelden van waar we voor trainen.

De Chileense Nicolas Abuja zei ook: “Dit is een heel moeilijke wedstrijd. We maakten enkele fouten en het kostte ons elk doelpunt en dat toont de score. Elke game leert ons de fouten die we moeten herstellen. Nu bereiden we ons voor op de volgende wedstrijd tegen België en spelen we zo goed mogelijk.

Korea 5-1 VS (Poule C)
Net als Zuid-Afrika verloor Korea de openingswedstrijd – met 12-5 verloren van Nederland – maar toonde de ware aard van een 5-1 overwinning op de Verenigde Staten, waardoor de hoop op de kwartfinales behouden bleef.

Door doelpunten in de eerste helft van Lee Cheung Woo, Jeong Joon Seong en Hwang Kyotang namen de Koreanen de controle over, met Kim Tahoe’s tweede helft dubbel gescheiden door een velddoelpunt van Wyatt Gots uit de Verenigde Staten. Om zich te kwalificeren voor de knock-outfase, moet Korea Spanje verslaan in hun laatste poolwedstrijd.

Gisteren hadden we een zware wedstrijd tegen Nederland, waar we meer strafcorners toestonden’, aldus Kim Taeho uit Korea, die werd geselecteerd als de man van de wedstrijd. “We zijn blij dat we vandaag met drie punten gewonnen hebben. We moeten winnen van Spanje om door te gaan naar de kwartfinales.

Jatin Sharma van de Verenigde Staten zei: Gisteren hebben we als groep gepraat. We moeten er allemaal heen. Maak je geen zorgen over in welke omgeving we ons bevinden. Vergeet de zenuwen. Speel met vertrouwen en toon een beetje trots. Ik denk dat we vandaag veel psychische stoornissen hadden, met stomme fouten, maar als we het oplossen, kunnen we de volgende keer nog beter spelen.

Spanje 2-3 Nederland (Pool C)
De dramatische late penaltycorner van Miles Buchanan bezorgde Nederland de tweede opeenvolgende overwinning, door Spanje met 3-2 te verslaan en een plaats in de kwartfinales veilig te stellen. In een spannende wedstrijd nam Oranje in de eerste helft een 2-0 voorsprong via Sheldon Scouton en Guz Johnson, terwijl Spanje in het derde kwart gelijk kwam via Borja Lagole en Pav Kunil. Het leverde Nederland zes punten op in twee duels in Bhubaneswar.

“Allereerst ben ik erg trots op het team, van de reservespelers tot de staf”, zei toernooispeler Luke Domarshuisen van Nederland. “Dan, goed voor iedereen! We hadden een 2-0 voorsprong en toen kwam Spanje terug, maar we geloofden in onszelf, toonden veel karakter en maakten het winnende doelpunt. Hier kun je alleen maar van genieten! ”

De Spanjaard Alvaro Portugal zei: “We waren een beetje teleurgesteld omdat we met 0-2 achter stonden, toen kwamen we terug, maar aan het einde van de wedstrijd verloren we de wedstrijd door een domme corner op te geven. We moeten nu al onze inspanningen concentreren op de wedstrijd tegen Korea en we moeten winnen We moeten naar de kwartfinales.”

Argentinië 2-3 Duitsland (Poule D)
Duitsland ontsnapte in de laatste minuten aan een hectische wedstrijd, versloeg Argentinië met 3-2, schoof op naar zes punten en verzekerde zich van een plaats in de kwartfinales van het toernooi. Mateo Poljaric en aanvoerder Benedikt Schwarzhaupt Duitsland, zesvoudig wereldkampioen bij de junioren, bezorgden Bruno Stellato vlak voor rust een voorsprong van twee doelpunten op een achterstand in een strafcorner. Hannes Mர்ller scoorde twee doelpunten in de kwartfinale, maar Franco Agostini schonk de Argentijnse kansen nieuw leven. Dat gebeurde echter niet, want Argentinië moest Pakistan verslaan in hun laatste poulewedstrijd om hun plaats bij de laatste acht veilig te stellen.

“De laatste vijf minuten waren erg intens”, zei de Duitse aanvoerder Benedict Schwarzkopf, die werd geselecteerd als de man van de wedstrijd. “Argentinië was een taaie tegenstander en heel emotioneel. Vandaag zijn we heel blij dat we hebben gewonnen en een voet in de kwartfinales hebben gekregen. Nu moeten we herstellen en zien wat goed was vandaag en wat niet. Dan de wedstrijd afmaken tegen Egypte in de eerste plaats op ons zwembad.We zijn van plan om te hebben.

Fugundo Zarate uit Argentinië zei: “We weten al dat dit een zware wedstrijd is, een zeer fysieke wedstrijd. Nu moeten we ons concentreren op de volgende wedstrijd. Tegen Pakistan verwachten we, net als andere teams, een zware, fysieke en competitieve wedstrijd. We zullen klaar zijn om te vechten.

Maleisië 1-1 België (Poule A)
Een buitengewone defensieve inspanning hielp Maleisië gelijk te trekken tegen België, waarbij doelman Shamir Shamsul man-of-the-match-talent ontwikkelde en een onbetaalbaar punt kon zijn in de zoektocht van zijn team naar een kans op een kwartfinale. Door het resultaat gaan beide teams vier punten vooruit, een punt voorsprong op Zuid-Afrika in de finale van het pooltoernooi. België domineerde, maar stond bij de rust achter toen Amirul Azhar een rebound uit een strafcorner gooide. De Europeanen moesten wachten tot het vierde kwart voordat Thibeau Stockbroekx eindelijk een schitterende strafcornerpoging toegaf – voordat ze de beste Shamsula konden laten vallen – om ervoor te zorgen dat de punten werden gedeeld.

“Bedankt voor de prijs”, zei doelman Shamsul bij het in ontvangst nemen van zijn Man of the Match-prijs. We speelden als team beter om tot het einde te komen. We zullen hard werken in de volgende game [against South Africa].”

De Belgische aanvoerder Dylan Engelbert zei: “We wilden deze wedstrijd winnen. Het was geen gemakkelijke wedstrijd en ze verdedigden goed. Hun keeper liet een goed spel zien en ze verdedigden hard. Uiteindelijk hebben we misschien pech. We waren blij dat we 1-1 terug waren, maar wilden dat laatste doelpunt maken, maar het kwam er vandaag niet van. Nu hebben we weinig tijd om ons voor te bereiden op onze volgende wedstrijd [against Chile]Dus daar ligt onze focus nu op.

Het WK Junioren gaat zaterdag verder, met nog vijf wedstrijden te spelen. Titelverdediger India neemt het in de finale van de dag om 19:30 uur op tegen Polen, waarbij beide teams op weg zijn naar de knock-outfase.