April 24, 2024

Montreal Canadiens van Kirby Dutch versloeg de Chicago Blackhawks in een vuurgevecht

CHICAGO (AP) – Cole Cofield, Nick Suzuki en Kirby Dash scoorden op strafschoppen en bezorgden de Montreal Canadiens vrijdag een 3-2 overwinning op de Chicago Blackhawks met 3-2.

Suzuki en Joel Edmondson waren de topscorers voor Montreal, dat hun derde overwinning in vier wedstrijden behaalde.

Chicago verzamelde een punt, maar verloor de zesde wedstrijd op rij van het seizoen.

Geruild vanuit Chicago voordat de NHL werd teruggetrokken, versloeg Dach doelverdediger Arvid Soderblom met een polsschot en legde toen zijn rechterhand tegen zijn oor terwijl het publiek uitjouwde.

“Leuke kleine touch,” zei Dash over de reactie van het publiek, wat ook gebeurde toen hij het ijs op ging voor een pre-game warming-up. “Ik speel het spel op emotie en het komt gewoon op het moment in me op.”

Montreal-coach Martin St. Louis begreep de reactie van Dash.

“Om de kans te krijgen om die man te zijn die uiteindelijk de deal sloot”, zei St. Louis, “het is goed dat hij in die positie zat.” “Je wilt hier het grote spel spelen.”

Chicago droeg het spel in de laatste minuten en in vijf minuten verlenging, waardoor de wedstrijd 2-all gelijk werd met 3:54 over in de regelgeving toen Taylor Radish scoorde vanuit de plooi op een rebound van Patrick Kane’s powerplay van de bovenste sleuf.

Sam Montembolt maakte 30 reddingen voor Montreal.

“We hebben de puck heel goed beheerd”, zei Montembolt. “Als we niets hadden, gooiden we het erin. En de jongens redden veel schoten. Het is geweldig voor keepers.”

Soderblom stopte 21 schoten en zag twee schoten uit Montreal tegen de doelpalen slaan.

“Ik denk dat ons spel de goede kant opgaat”, zei Chicago-verdediger Caleb Jones, die zijn eerste doelpunt van het seizoen in de wedstrijd gelijk maakte.

hoogte voor de gelegenheid

Tot aan de dramatische penaltygoal had Dash slechts één schot op doel. De derde overall keuze in het ontwerp van 2019 speelde drie seizoenen bij Chicago, maar voldeed nooit aan de verwachtingen, met 59 punten in 152 wedstrijden. Met de Canadiens heeft hij geproduceerd: vier doelpunten en 17 punten in 21 wedstrijden.