September 8, 2024

Messi werd betrapt op het bekritiseren van een MLS-scheidsrechter op Apple-streaming en op de 3-2 overwinning van Inter Miami op Montreal

De 3-2 overwinning van Inter Miami op CF Montreal zaterdagavond was een typisch optreden van Inter Miami: het was opnieuw een comeback-overwinning. Na de eerste twee doelpunten van de wedstrijd te hebben gekregen, vocht Miami terug om de overwinning te behalen in Messi's eerste wedstrijd op Canadese bodem. Dit is de vijfde opeenvolgende overwinning voor Miami na de eerste tegenslag, een trend die kenmerkend was voor het eerste deel van het seizoen 2024 van het team. Het is ook de eerste keer dat Miami vijf opeenvolgende MLS-wedstrijden in de clubgeschiedenis wint.

Nieuwe MLS-regels werken op de zenuwen van Messi, Martino en Suarez

In april implementeerde MLS een reeks nieuwe in-game regels die de krantenkoppen begonnen te halen. Binnen in het stadion Aankondiging van VAR-technologie Het nieuws over ervaren scheidsrechter Ismail Al-Fath verspreidde zich vorige week. In Montreal maakte wat de MLS de tackle-regel buiten het veld en de tijdige wisselregel noemde de nummer 1-club van de competitie boos.

Ga dieper

Hoe MLS Next Pro tijdverspilling vermindert

Na Messi's gewelddadige tussenkomst van George Campbell, de centrale verdediger uit Montreal, laat in de eerste helft, werd de Argentijn op het veld behandeld door de medische staf in Miami. Campbell kreeg geen gele kaart voor de uitdaging en Messi liep uiteindelijk het veld af, maar hij was zichtbaar boos toen de vierde official hem twee minuten aan de zijlijn hield. Volgens de MLS vereist de nieuwe regel voor behandeling buiten het veld dat spelers “ten minste twee minuten buiten het veld blijven voor verdere evaluatie en behandeling.”

Maar Messi stond te popelen om weer op het veld te staan. Toen Inter Miami een vrije trap kreeg buiten het strafschopgebied van Montreal (een ideale plek voor een linksbenige speler), draaide Messi zich naar de zijcamera, schudde zijn hoofd en leek te zeggen: “Als ze zulke regels maken… een slechte baan.” Matias Rojas stapte in voor Messi en schoot de bal rustig in de rechterbovenhoek van het net van Montreal.

Later werd Suarez in de 90e minuut gewisseld, maar hij verliet het veld niet binnen de 10 seconden. De getimede vervangingsregel stelt: “Als een punt op het veld niet binnen 10 seconden wordt verlaten, zal de volgende speler 60 seconden moeten wachten voordat hij bij de volgende stop aan het spel mag deelnemen. het team zal de speler diskwalificeren.” Uitzonderingen op de regel zijn onder meer blessures en wissels van doelmannen.

Na de wedstrijd vertelde Martino verslaggevers zijn mening over de regelwijzigingen.

“Er werd een fout gemaakt op Leo en Campbell had een gele kaart moeten krijgen, wat het vertrek van Leo binnen twee minuten teniet zou hebben gedaan”, zei Martino. “Voor mij werd het team dat de overtreding beging gestraft. Het is duidelijk dat er met deze nieuwe regels situaties zullen ontstaan ​​die geanalyseerd moeten worden. Het was een duidelijke overtreding van de gele kaart en toen verloren we Leo twee minuten.”

Martino moest voorkomen dat Suarez tegenover de vierde official stond, maar Martino omschreef dit als een misverstand tussen zijn ploeg en die scheidsrechter. Al geloofde Martino dat Suarez één minuut de tijd had om het veld te verlaten in plaats van tien seconden.

Rojas blijft schitteren

De verbluffende vrije trap van de Paraguayaanse international, terwijl Messi vanaf de zijlijn toekeek, zal veel aandacht krijgen.

Zijn assist aan Cremachi bij de overwinning van Inter Miami was echter net zo belangrijk.

Nu het middenveld en de achterlijn van Montreal op Messi gericht zijn, is Rojas de spelmaker van Inter Miami geworden. Rojas en Messi trekken veel aandacht van de tegenstander, waardoor Cremachi in dit geval een onbepaalde run door het midden en de finishlijn kon maken.

Rojas is een veelzijdige middenvelder die uitblinkt in het laatste derde deel. Hij was een noodzakelijke aanvulling voor Martino, een coach die zich terdege bewust was van de sterke punten van de spelers van Paraguay. Van 2002 tot 2006 won Martino vier titels in de eerste divisie met twee van de grootste clubs van Paraguay, Libertad en Cerro Porteño. Hij speelde een belangrijke rol in de beslissing van de Paraguayaan Miguel Almiron om in 2016 bij Atlanta United te tekenen. Twee jaar later werd Almiron de duurste verkoop in de geschiedenis van de competitie.

Tijdens zijn inleidende persconferentie twee weken geleden vertelde Rojas aan verslaggevers in Fort Lauderdale dat hij interesse had gekregen van Boca Juniors. “Het is een uitzonderlijke club, maar ik was mijn carrière ergens anders aan het plannen”, legt Rojas uit.

Martino wordt niet genoemd, maar het is veilig om aan te nemen dat een telefoontje van Martino nog steeds een grote betekenis heeft in Zuid-Amerika, vooral in Paraguay.

Martino neemt de schuld voor de trage start op zich

Inter Miami-coach Tata Martino sprak eerder over de neiging van zijn ploeg om langzaam te beginnen. Tijdens teamvergaderingen is dit besproken en herhaald, maar de oplossing is niet concreet, zei Martino vorige week.

“Het kan niet altijd vanuit dezelfde invalshoek worden geanalyseerd. Soms speelt het andere team”, zei Martino na de wedstrijd. “Het is duidelijk dat we er de voorkeur aan geven eerst te scoren en daarna de wedstrijd te beheren. “De omstandigheden van vanavond waren anders dan voorgaande keren.”

Maar Martino gaf zichzelf de schuld dat hij in de vroege wedstrijd van zaterdag twee doelpunten achterstand had opgelopen. Inter Miami begon met een 5-3-2-formatie, die volgens Martino bedoeld was om de linies van het team naar voren te duwen en Montreal hoog op het veld onder druk te zetten. In plaats daarvan vond Montreal ruimte op de flanken en viel Inter Miami met gemak in de tegenaanval. Na het tweede doelpunt van Montreal veranderde Martino de formatie van Inter Miami naar 4-4-2. Dit seizoen was Inter Miami effectiever in de verdediging.

“Ik zou de manier waarop het team speelt niet moeten veranderen”, zei Martino. “We voelen ons op ons gemak als we op een bepaalde manier spelen. Ik heb het team vanavond aangepast aan wat volgens mij de sterke punten van Montreal waren. Toen we teruggingen naar 4-4-2, waren wij dat.”

Gelukkig voor Martino wordt Inter Miami geleid door Lionel Messi en Luis Suarez. De Uruguayaan scoorde zijn elfde doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft, waardoor de stand nog voor het einde van de eerste helft op 2-2 kwam. Inter Miami-academieproduct Benjamin Cremaci scoorde de winnaar in de 59e minuut. Messi werd echter van het scoreformulier verwijderd na de recordbrekende prestatie van afgelopen weekend tegen de New York Red Bulls, waardoor zijn doelpuntenreeks werd teruggebracht naar zeven wedstrijden in de MLS Foot.

De aanvoerder van Argentinië kon zijn vijf assists en één doelpunt tegen Montreal niet herhalen, maar de 36-jarige was de hele wedstrijd actief in de aanval, ondanks de angst voor een blessure.

Inter Miami behield zijn voorsprong in het klassement van de Eastern Conference met 27 punten uit 13 wedstrijden. Ze scoorden 35 doelpunten en kregen 20 doelpunten tegen.