March 28, 2024

Marc-Andre Fleury stopte 40 ronden terwijl de Black Hawk de Canucks sloot

VANCOVER – Marc-Andre Fleury blokkeerde 40 schoten om zijn eerste afsluiting van het seizoen op zondag veilig te stellen toen de Chicago Blackhawks de Canucks met 1-0 versloegen in Vancouver.

Brandon Hagel maakte het enige doelpunt van de wedstrijd met een signaal uit de derde helft.

Fleury had zijn 68e loopbaanloopbaan en verbeterde zijn laatste record tegen Vancouver naar 13-0-2.

Thatcher Demko stopte 23 van de 24 schoten voor de Canucks (6-11-2).

Vancouver domineerde het grootste deel van de eerste twee innings, maar haperde in de derde, kreeg een vroeg doelpunt tegen en had moeite om een ​​aanval uit te lokken.

Chicago (6-10-2) verloor zaterdag met 5-2 van de Oilers in Edmonton. Vancouver versloeg de Winnipeg Jets vrijdag thuis met 3-2 en wilde voor de tweede keer dit seizoen opeenvolgende overwinningen behalen.

De Canucks kregen een late kans nadat ze Chicago quarterback Jack McCabe hadden ingeschakeld om Tanner Pearson iets meer dan twee minuten voor tijd aan te pakken.

Vancouver loste schoten op Fleury en drukte de druk met slechts 90 seconden te gaan, waardoor Demko in het voordeel van een extra spits, maar de ervaren doelman hield een volley. Zes keer gered om de strafschop te doden.

Canucks was 0 voor 3 op het manvoordeel van zondag.

Hagel brak uiteindelijk de 4:12 doelpuntloze stand als derde, met een afstandsschot van Eric Gustafson om zijn vijfde doelpunt van het seizoen te scoren.

Vancouver domineerde het grootste deel van de eerste twee periodes, met 30-13 voor de bezoekers, maar kon het net niet vinden.

Fleury had veel hulp van zijn posts, met verschillende schoten van Canucks of metal, waaronder Pearson, die halverwege de derde game bijna de score binnenhaalde.

Conor Garland kreeg halverwege de opening de kans om te scoren. De pittige spits ging het tegen McCabe aan en cirkelde strak, maar zijn backhandschot werd opgevangen door Fleury’s kussen.

Laat in de tweede helft gaf Garland een duidelijke pass op Vasily Podkolzin toen hij het net raakte, om het schot van de Russische beginner van de paal te zien slingeren.

Dylan Strom opende bijna vier minuten voor het einde van de wedstrijd bijna de score voor Chicago nadat JT Miller een schijf voor de vouw van Canucks had gegooid. Strom pakte het op en loste een schot, waarbij hij het doel ternauwernood miste.

Vancouver wist zondag een kleine doorbraak te realiseren door drie strafschoppen uit te schakelen. Het team ging de wedstrijd in met de slechtste strafschop in de competitie met 60,3 procent.

De Canucks beginnen woensdag aan een wilde rit van vier wedstrijden wanneer ze het opnemen tegen de Penguins in Pittsburgh. De Black Hawks bezoeken dinsdag het Flames-gebied van Calgary.

Opmerkingen: Het was de tweede keer dat de twee teams elkaar dit seizoen ontmoetten nadat Vancouver op 21 oktober een 4-1 beslissing had genomen in Chicago… Hij had twee goals en zes assists in de verlenging. …De Canucks hebben sinds 23 oktober geen wedstrijden op rij meer gewonnen.