April 25, 2024

Manson scoort in verlenging om Avalanche te helpen de Blues te verslaan in Game 1

Denver – Josh Manson probeerde gewoon zijn grond bij de palen vast te houden terwijl spelers naar hem toe vlogen.

Niet op het winnende doelpunt – het was open – maar van de groep van zijn teamgenoten die zich omhoog werkte.

Manson scoorde zijn eerste playoff-doelpunt 8:02 in overwerk, Darcy Quimper redde 23 keer bij zijn terugkeer naar het net van een oogblessure, en de Colorado Avalanche versloeg de St. Louis Blues met 3-2 op dinsdagavond in de eerste wedstrijd. Serie tweede ronde.

‘Ik was gewoon aan het kijken omdat er heel snel veel jongens naar me toe komen’, zei Manson over de groepsknuffel. “Het is goed om deze (win) met je team te winnen. ”

Het stuk werd opgezet door kapitein Gabriel Landskog, die laag was en de schijf voor Manson nam. Van daaruit stuurde de verdedigende man een streak over een zee van spelers die over de schouder van Jordan Bennington binnenrolden.

Valery Neshushkin en Samuel Gerrard scoorden ook een doelpunt voor het Avalanche-team, dat een week geschorst was na het uitvegen van Nashville. En hij kwam ook vroeg opdagen voordat ze zelfs maar hun stappen hadden gezet. Ze presteren beter dan de Blues met 54-25, waaronder 13-0 op dit moment. De lawine raakte ook drie kolommen en twee liggers.

,,We waren een echte veerkrachtige groep”, zegt Landeskog, die twee assistenten leverde. “ We benadrukten gewoon dat we moesten blijven spelen, blijven spelen, blijven doen wat we deden, zoveel creëren en het is slechts een kwestie van tijd. We konden ze op een rij zetten en Manson op de bovenste plank zetten. ”

Ryan O’Reilly scoorde in de eerste helft en Jordan Cairo maakte laat voor St. Louis de gelijkmaker. Binnington hield de blues bij de hand met de ene uitgebreide reddingsactie na de andere. Volgens NHL Stats maakte hij 51 stops en werd hij de vierde verschillende keeper in de geschiedenis van de Blues die 50 of meer reddingen scoorde in een wedstrijd na het seizoen.

“Hij zette een geweldige prestatie neer en hij gaf ons een kans om te winnen”, zei Blues-verdediger Colton Paraiko. Ze hebben een goed team. Ze zijn snel. We hebben een goede ploeg. We zijn het hele seizoen een goed team geweest. Ik verwacht dat er veel close matches zullen zijn.”

Donderdag is de tweede wedstrijd.

Kuemper kreeg een angstaanjagend oogongeval in Game 3 van de Predators-serie toen een toverstok door zijn masker ging en hem rond zijn ooglid greep. Het duurde een paar dagen voordat de zwelling was verdwenen.

‘Ik vond het goed’, zei Lawine-coach Jared Bednar. “ Hij groeide op toen het nodig was. ”

Kyrou scoorde in sterk spel om de wedstrijd te binden met 3:14 resterend. The Blues waren sterk in het powerspel en sloegen 9-uit-27 tijdens de play-offs.

Gerrard zette Colorado halverwege de tweede helft op een voorsprong van 2-1 met een schot dat over de Bennington-podia brak. Verdediger Erik Johnson scoorde even eerder bijna met een wijd open net, maar kon zijn schot niet snel afkrijgen. Bennington strekte zijn handschoen uit terwijl hij op de grond lag om de rollende schijf te stoppen.

O’Reilly profiteerde van de fouten van Cal Makar om vroeg in de eerste helft te scoren. O’Reilly heeft een doelpunt gemaakt in vijf opeenvolgende play-offs, wat overeenkomt met de langste reeks doelpunten in de geschiedenis van de Blues. Verbind de tag van Phil Roberto (1972) en Joe Mullen (1982), volgens NHL Stats.

De lawine zag er in de eerste 20 minuten niet bijzonder ernstig uit. Arturi Likonen raakte de lat, terwijl Nazim Kadri en Miko Rantanen de lat raakten.

Maar Landeskog, die laat in het seizoen uit een knieoperatie kwam, weigerde deel te nemen aan het roestargument.

“We hebben eerlijk gezegd een heel goede wedstrijd gespeeld”, zei Landskog.

blues

Het was de achtste overwinning op rij voor de Blues in een reeks die teruggaat tot Game Four van de Conference Finals van 2001. Vorig seizoen raasde een lawine door St. Louis in de play-offs.

Spelen zonder voorkeuren

NHL-commissaris Gary Bettman zei dat hij de play-offbeugel niet heeft ingevuld.

‘Als het waar blijkt te zijn, zullen mensen slechte dingen zeggen of zich dingen afvragen die niet gevraagd hoeven te worden’, zei Bateman, die dinsdag aanwezig was bij de wedstrijd. ‘Misschien ben ik niet zo’n goede voorspeller. ”

Langlevende organismen?

Blues-verdediger Justin Falk kreeg vorig seizoen een hoofdtrap van Kadri in Game 2 en zit niet langer in een streak die werd geveegd door Colorado. Qadri werd acht wedstrijden geschorst vanwege de staking en miste de laatste twee wedstrijden tegen de Blues en alle zes wedstrijden tegen Vegas nadat de Colorado was uitgeschakeld.

Op de vraag of alles geregeld was, antwoordde Falk: ‘We zijn hier om te hockeyen en te strijken en dat is onze focus.’

Weg maar niet vergeten

Er zijn nog steeds fans die het Avalanche-jack van O’Reilly nog steeds dragen. O’Reilly was de 33e algemene keuze van Colorado in 2009 en scoorde 90 doelpunten in 427 carrièrewedstrijden met de lawine.

”Ik heb hier een geweldige tijd gehad”, zei O’Reilly. “Het is altijd goed om te zien dat mensen dat waarderen. ”