September 27, 2024

Manchester United verbijstert tegen de Nederlandse club Twente Sport

Manchester, Engeland:

Manchester United-coach Erik Ten Hag zette gisteren vraagtekens bij het killersinstinct van zijn spelers na het 1-1-gelijkspel tegen zijn oude club FC Twente in de Europa League.

Sam Lammers profiteerde van de fout van Christian Eriksen in de tweede helft op Old Trafford en racete naast om de gelijkmaker te scoren voor de underdog Nederland.

“Ik zag dat dit de wedstrijd van hun leven was. Zij vochten voor elke meter, en wij niet”, aldus Ten Hag. “99 procent is niet genoeg, je moet 100 procent geven. Je moet het spel beëindigen. Je moet het afmaken.”

Eriksen zette United in de eerste helft met een schitterend schot op voorsprong, maar Lammers nam balbezit en zijn doelpunt zorgde voor een onverwacht punt voor de bezoekers.

Voor de wedstrijd sprak Ten Hag over zijn liefde voor het team dat hij als jongen in Nederland steunde en als speler vertegenwoordigde. Hij zei dat het “niet leuk was om iets waar je van houdt pijn te doen.”

In plaats daarvan bleven de United-fans de pijn voelen, ook al leek Eriksen de thuisploeg op koers te hebben gezet naar de overwinning.

United heeft dit seizoen slechts drie van de zeven wedstrijden in alle competities gewonnen en het gelijkspel van gisteren kwam na een 0-0 gelijkspel tegen Crystal Palace in de Premier League op zaterdag.

Net als de Champions League heeft de Europa League op het tweede niveau een nieuw format en beschikt over 36 teams in plaats van 32. Het beschikt over een competitiesysteem waarin elk team tot januari acht wedstrijden speelt tegen verschillende tegenstanders, ter vervanging van de oude groepsfase.

In een confrontatie tussen de kampioenen van Türkiye en Griekenland versloeg Galatasaray PAOK met 3-1. Victor Osimhen, die eerder in september van Napoli naar Galatasaray verhuisde, heeft ook zijn aanwezigheid laten gelden. Verdediger Abdul Rahman Baba blokkeerde aan het begin van de tweede helft de kopbal van de Nigeriaanse spits in zijn eigen doel. Giannis Constantelias maakte uit een rebound gelijk voordat Osimhen de bal doorgaf naar Yunus Akgün om het winnende doelpunt te scoren. Mauro Icardi scoorde in blessuretijd nog een doelpunt.

Lazio versloeg Dynamo Kiev met 3-0. Boulay Diya scoorde twee doelpunten en Fisayo Dele Bashiro voegde er één toe. Beide teams sloten de wedstrijd af met 10 spelers.

Real Sociedad, dat het moeilijk heeft in La Liga, scoorde in Nice van Ander Barenechea, maar de thuisploeg redde dankzij het doelpunt van Pablo Rosario laat in de eerste helft een 1-1 gelijkspel.

Een ander team dat in eigen land worstelde, Hoffenheim uit de Bundesliga, pakte een punt van Denemarken in een 1-1 gelijkspel tegen de Deense koploper Midtjylland. Dario Osorio zette de gastheren op slag van rust op voorsprong voordat invaller Max Morstedt in de slotminuut gelijk maakte.