December 6, 2023

Leeds-verdediger Pascal Struig legt het proces uit om zich aan Nederland te binden

Leeds-verdediger Pascal Struig legt het proces uit om zich aan Nederland te binden

Leeds United-verdediger Pascal Struig heeft zich gecommitteerd aan Nederland.

De voormalig Ajax-aanwinst kwalificeerde zich ook voor België, maar zet zich nu na zijn voorselectie met zijn selectie vorige maand in bij Oranje.

Hij herinnerde zich voetbalzone: “Ik kwam erachter via de officiële lijst.

“Meestal word je niet persoonlijk uitgenodigd. Ik had nog nooit met (Louis) Van Gaal gesproken; Ik heb alleen met de teammanager (Fernando Arrabal) gesproken. Hij gaf me informatie en sprak met me om een ​​paar dingen te vragen: hoe het met me gaat, of het goed met me gaat en een beetje over de situatie in België.

“Ze hebben niet gezegd welke positie ze voor mij in gedachten hadden. Ik denk dat ze op basis van de video’s hebben besloten waar ik wilde passen. De laatste tijd heb ik altijd linksback gespeeld, maar daarvoor speelde ik altijd linkse centrale verdediger. Ik speelde een tijdje verdedigende middenvelder, maar dat is natuurlijk geen ideale situatie voor mij.

“Ook als ik de finale niet zou halen, heb ik meteen gezegd dat ik toch voor Nederland zou kiezen, niet voor België. Ik ga niet meer van gedachten veranderen. Dat zou niet eerlijk zijn voor Oranje, maar België ook niet. Zo werkt het niet.

“Toen ik voor het eerst naar België kwam, was het heel nieuw en interessant en ik wilde zeker zien wat ik ermee kon doen. Nu heb ik een duidelijke keuze gemaakt, om niet vanaf het eerste contact met België te praten. De situatie is niet gemakkelijk.” Destijds en nu heb ik aangegeven wat ik wil. Iedereen is rustig. Die zijn er. Voor Oranje is het een voordeel dat ik linksbenig ben, maar achterin Nederland is het druk. Het zijn allemaal goede spelers , het is zwaar. Wie weet?”