June 26, 2024

Late goal van Wout Weghorst zorgt ervoor dat Nederland wint van Polen in de openingswedstrijd van het EK 2024 – The Zimbabwe Mail

Hamburg, Duitsland – Wout Weghorst maakte zondag een triomfantelijke terugkeer in de grote toernooien en scoorde een cruciaal laat doelpunt om een ​​2-1 overwinning voor Nederland op Polen veilig te stellen in hun EK-opener. Deze overwinning zet een positieve toon voor Oranje in een uitdagende poule met onder meer titelfavoriet Frankrijk.

De imposante spits scoorde de winnaar met een laag schot met links in de 83e minuut en maakte zijn eerste balcontact nadat hij Memphis Depay had vervangen. Depay miste een aantal belangrijke kansen en de finishing touch van Weghorst zorgde ervoor dat Nederland de kans op de overwinning niet verspeelde.

De effectiviteit van Weghorst op het veld is bewezen sinds zijn spannende optreden op het WK van 2022. In een gedenkwaardige kwartfinale tegen Argentinië scoorde hij twee late doelpunten, waaronder een slim uitgevoerde vrije trap in de elfde minuut van de blessuretijd. dat de wedstrijd vooruit duwde. Ondanks de verhitte controverse na de wedstrijd met Lionel Messi, die viraal ging, waren de bijdragen van Weghorst van cruciaal belang.

Zondag ging het doelpunt van Weghorst niet alleen over vaardigheid, maar ook over timing en intuïtie. “Ik zei het vanochtend tegen mijn vriend: 0-0, 1-1, 20 minuten voor het einde van de wedstrijd.” Het was iets later. Maar je voelt het en stelt het je zelf voor”, zegt Weghorst tegen de NOS.

Polen stond tegenover het Nederlandse team zonder ster Robert Lewandowski, die vanwege een beenspierblessure buitenspel stond. Polen kwam vroeg in de 16e minuut op voorsprong via Adam Buksa. Buksa, die 1,91 meter lang is, benutte zijn lengtevoordeel om uit een hoekschop langs vier Nederlandse verdedigers naar huis te koppen. Buksa heeft een vruchtbare carrière achter de rug, waaronder een succesvolle periode bij MLS-kant New England Revolution voordat hij naar de Franse club Lens verhuisde.

Cody Jackpo maakte in de 29e minuut gelijk voor Nederland met een schot dat de voet van de Poolse doelman Wojciech Szczesny raakte. Oranje domineerde de eerste helft en sloot de wedstrijd af met 21 doelpogingen. Jacobo's scoringstalent heeft zich voortgezet op grote toernooien, nadat hij in alle drie de groepsfasewedstrijden van het WK had gescoord toen Nederland het opnam tegen Argentinië.

Voormalig Manchester United-aanvaller Weghorst was een betrouwbare optie voor het Nederlands elftal. Hij scoorde dit jaar vier doelpunten in vijf wedstrijden en nog drie tijdens de kwalificatierondes voor Euro 2024. Zijn doelpuntenvermogen op clubniveau zet zich voort door zeven doelpunten te scoren voor de Duitse club Hoffenheim. dit seizoen.

Doelman Bart Verbruggen was cruciaal bij het veiligstellen van de overwinning van Nederland. Hij maakte belangrijke reddingen tegen de Poolse invaller Karol Swiderski en stopte het afstandsschot van Nikola Zalewski in de laatste momenten van de wedstrijd.

Polen hoopt dat Lewandowski vrijdag terugkeert om zijn tweede wedstrijd tegen Oostenrijk te spelen, terwijl Nederland dezelfde dag tegen Frankrijk speelt en een extra rustdag geniet ten opzichte van zijn rivaal.

Bijna 50.000 Nederlandse fans reisden voor de wedstrijd naar Hamburg. Voorafgaand aan de wedstrijd vond er een schietpartij plaats waarbij de politie betrokken was in de binnenstad van St. Pauli, vlakbij een bijeenkomst van fans. De politie maakte melding van het neerschieten en verwonden van een man die hen bedreigde met een bijl en een molotovcocktail, hoewel het incident geen verband leek te houden met het voetbalevenement.

De prestaties van Nederland hebben een sterke basis gelegd voor hun Euro 2024-campagne, waarbij fans reikhalzend uitkijken naar hun volgende ontmoeting tegen Frankrijk.