June 29, 2024

Laatste EK 2024: Verbluffende Oostenrijkse topgroep D, vóór Frankrijk en Nederland

Frankrijk slaagde er niet in Polen te verslaan en eindigde als tweede in de groep, voor het als derde geplaatste Nederland. Engeland en Denemarken behouden respectievelijk de eerste en tweede plaats in Groep C. Slovenië is ook door naar de laatste zestien.

Reclame

Frankrijk eindigde als tweede in Groep D van Euro 2024 met een teleurstellende 1-1 nederlaag tegen Polen, terwijl Oostenrijk verrassend genoeg Nederland met 3-2 versloeg en de eerste plaats veroverde. Het als derde geplaatste team schoof door naar de laatste 16.

Oostenrijk 3-2 Nederland: Sabitzer pakt eerste plaats voor Oostenrijk

Marcel Sabitzer scoorde een laat doelpunt voor Oostenrijk om als groepswinnaar door te gaan naar de knock-outfase van Euro 2024 met een 3-2 overwinning op Nederland.

De Oostenrijkers hadden absoluut een punt nodig om verder te komen en kenden een geweldige start toen de Nederlandse aanvaller Doniel Malen in de zesde minuut een eigen doelpunt scoorde.

Invaller Xavi Simons in de eerste helft zorgde ervoor dat Cody Kapko twee minuten na rust gelijk maakte, maar Romano Schmidt zette Oostenrijk op voorsprong in de 59e.

Ondanks dat hij een VAR-controle moest doorstaan ​​nadat scheidsrechter Ivan Kruzliak het gevoel had dat hij de bal had gehanteerd, maakte Memphis Depay in de 75e minuut gelijk met een verbluffende finish. Uit tests bleek dat Debe afwezig was.

Maar Sabitzer herstelde twee minuten later de voorsprong van Oostenrijk met een felle aanval vanuit een lastige hoek. Ondanks een hectische finale met kansen aan beide kanten bleek het een winnaar.

Frankrijk 1-1 Polen: Mbappé's comeback kende een slechte score, omdat Les Bleus er niet in slaagde drie punten veilig te stellen.

Kylian Mbappé scoorde vanaf de strafschopstip nadat hij terugkeerde van een gebroken neus, voordat Frankrijk de strafschop van Robert Lewandowski incasseerde in een 1-1 gelijkspel tegen Polen.

Nadat hij een strafschop van 56 minuten had omgezet voor zijn eerste doelpunt op de Europese kampioenschappen, verwijderde Mbappé zijn beschermende masker om dit te vieren in het bijzijn van de Franse fans.

De Poolse Lewandowski kreeg zijn strafschop gered door de Franse doelman Mike Mignon in de 77e minuut. De Poolse spits vond bij zijn tweede inzet de onderste hoek.

Frankrijk moet nog een open-play-doelpunt scoren op het EK van 2024, waarbij Oostenrijk thuis met 1-0 wordt verslagen en vervolgens met 0-0 gelijkspel wordt gespeeld tegen Nederland.

Mbappé begon de hele wedstrijd als centrale spits voordat hij op de linkervleugel eindigde in opnieuw een ongelooflijk optreden voor Frankrijk: tweevoudig Europees kampioen en tweede op het WK van 2022.

In Groep C wist Engeland opnieuw geen indruk te maken, maar wist wel bovenaan de ranglijst te blijven na een 0-0 gelijkspel tegen Slovenië, dat zich eveneens plaatste. Denemarken kwam eveneens met 0-0 gelijk, voordat het Servië versloeg.

Engeland 0-0 Slovenië: Een teleurstellende overwinning voor de Damned Lions in Groep C

Engeland schoof als groepswinnaar door naar de knock-outfase van Euro 2024 na een 0-0 gelijkspel tegen Slovenië.

Door het resultaat in het Stadion van Keulen bereikte Slovenië een historische eerste kwalificatie voor de Euro 16-ronde van 16. Dit betekende dat Kroatië eruit werd gezet.

Na een wedstrijd met enkele goede kansen was de Engelse invaller Cole Palmer in blessuretijd dicht bij de overwinning, maar de Sloveense doelman Jan Oblak redde zijn schot.

Engeland speelt tegen een van de op de derde plaats geplaatste teams die zich kwalificeren voor de achtste finales en staat aan de andere kant van de loting met Spanje, Frankrijk, Duitsland en Portugal.

Denemarken 0-0 Servië: Eriksen verlicht doelpuntloos gelijkspel

Denemarken bereikte dinsdag na een 0-0-gelijkspel tegen Servië de laatste 16 van het EK.

De Denen eindigden in Groep C met dezelfde drie punten als Slovenië, maar werden dankzij een betere kwalificatierangschikking tweede.

Reclame

Servië had een overwinning nodig om door te gaan naar de volgende ronde, maar Denemarken had meer kansen. Bijna al die Deense kansen kwamen via Christian Eriksen, die zijn 133e optreden voor zijn land maakte.

Denemarken en Slovenië eindigden gelijk op punten, doelsaldo, gescoorde doelpunten en reguliere punten.

Zoals al vaker tijdens deze wedstrijd was gebeurd, kreeg de verdediging tijdens de wedstrijd te maken met een man die het veld aanviel.