March 28, 2024

Kudermetova klopt Osaka, Fernandez redt matchpunten bij Indian Wells

21e reekshoofd Veronika Kudermetova versloeg voormalig kampioen Naomi Osaka met 6-0, 6-4 om door te gaan naar de derde ronde van het BNP Paribas Open. Kudremetova ontmoet Marie Bozkova voor een plaats in de ronde van 16 nadat de Tsjechische kwalificatiewedstrijden hun eerste overwinning in de top 20 van het seizoen behaalden door het 14e geplaatste Jessica Pegula met 5-7, 6-2, 6-0 te verslaan.

Kudermetova en Osaka stonden eerder dit seizoen voor het eerst tegenover elkaar in de Melbourne-zomergroep, voordat Osaka zich voor de halve finale terugtrok met een buikblessure. Tijdens hun eerste ontmoeting op zaterdagavond bleek Kudermetova een nog vlottere en consistentere speler te zijn, als gevolg van een sterke start van het seizoen met twee finales in Melbourne en Dubai en een dubbel succes door nipt een sweep te voltooien. Van adressen in het Midden-Oosten.

Kudermetova bleef serveren om de wedstrijd op 1-0 te openen toen hij een fan Osaka hoorde zeuren terwijl de spelers zich omdraaiden. Het ongeval zorgde ervoor dat Osaka het grootste deel van de wedstrijd door elkaar geschud werd terwijl ze tijdens het spelen tegen haar tranen vocht. Bij de volgende verandering van einde vroeg ik de scheidsrechter of ze de microfoon mocht gebruiken om de menigte toe te spreken. Osaka zal spelen, maar ze sprak de fans na de wedstrijd in het stadion toe.

‘Hallo,’ zei Osaka, de menigte welkom heten. “Ik wilde je gewoon bedanken. Ik heb het gevoel dat ik genoeg heb gehuild voor de camera. Om eerlijk te zijn, ben ik eerder van streek geweest en het stoorde me niet echt. Maar ik irriteer me hier … ik Ik heb een video gezien van Serena en Venus die hier werden lastiggevallen, en als je het nog nooit hebt gezien, moet je het kijken. Ik weet niet waarom, maar het kwam gewoon in mijn hoofd en werd vaak herhaald. Ik probeer niet te huilen , maar ik wilde je gewoon bedanken en gefeliciteerd [Veronika]. Dank u.”

Ondanks de situatie om haar heen is Kudermetova gefocust gebleven op haar taak. Ze bestormde de openingsset met 6-0 door de clutch te sturen, terwijl ze profiteerde van een verdwaalde Osaka. Kudermetova redde alle vier de breakpoints die ze in de eerste set tegenkwam, terwijl ze de gevaarlijke tweede leg voor Osaka behield. Ze behaalde 73% first-sending en won 81% van de first-submit-punten.

Kudermetova’s terugkeercijfers waren even verbazingwekkend en won 75% van de eerste terugkeerpunten en 67% van de punten van de tweede terugkeer. Terwijl Osaka worstelde om haar groep te vinden vanaf zowel de baseline als de servicelijn – de voormalige topklasser serveerde slechts 40% in de eerste set – greep Kudermetova na 32 minuten de opener.

Osaka reageerde door haar niveau te verhogen in de tweede set. Ze droeg haar zending om bij het bord te komen en hield Kudermetova op afstand in servicegames. Maar Kudermetova is standvastig gebleven in haar servicegames. Ze kreeg geen breakpoint in de tweede set en Osaka haperde uiteindelijk met 3-3. Met een break in de hand hield Kudermetova haar service nog twee keer rustig vast en sloot de wedstrijd na een uur en 17 minuten af.

“Het is leuk om tegen geweldige spelers te spelen, tegen Naomi, want ik heb nog nooit tegen haar gespeeld”, zei Kudretova. “Ik wil die wedstrijd spelen omdat ik wil zien wat ik kan verbeteren, wat ik moet verbeteren. Ik speel vandaag heel goed. Ik hoop zo te blijven spelen.”

Azarenka keert terug naar haar winnende manieren

Tweevoudig kampioen Victoria Azarenka keerde zaterdag terug naar haar winnende manieren op de BNP Paribas Open en versloeg de verloren Australische Astra Sharma met 6-3, 7-5 in de opener van de tweede ronde. als nummer 13 is geplaatst, neemt ze het in de derde ronde op tegen Elena Rybakina als 17e. Rybakina schoof eerder vandaag op door Alison van Uytvanck te verslaan met 6-1, 7-5.

Azarenka speelde pas haar vierde wedstrijd sinds de Australian Open, nadat ze zich voor haar laatste wedstrijd in Doha had teruggetrokken vanwege een blessure aan de linkerdij. In haar eerste ontmoeting tegen de 26-jarige Sharma had de voormalige topklasser haar volledige arsenaal te zien, waarbij ze een constante basisdruk op Sharma handhaafde terwijl ze ook in het net schoot om gemakkelijk punten te behalen.

HOOGTEPUNTEN: Vazarenka verslaat Sharma in Indian Wells

“Ik voelde dat ik goed speelde op belangrijke momenten”, vertelde Azarenka na de wedstrijd aan verslaggevers. “Ik denk dat er een aantal ups en downs waren in sommige games waarbij ik het gevoel had dat ik meer beslissend kon zijn. Maar nogmaals, ik heb al een tijdje niet gespeeld. Ik moet het ritme van de wedstrijd krijgen.”

“Vandaag was een goede start om te spelen tegen een tegenstander die veel verschillende ballen uitdeelt. Ik speelde eigenlijk, ik dacht heel goed. Ik ben blij dat ik mezelf kon beheersen en verplaatsen toen dat belangrijk was.”

Terwijl hij in 49% van de eerste transmissies diende, won Azarenka bijna 80% van de eerste transmissiepunten en 46% van de tweede serverpunten. Ondanks het driemaal breken van de wedstrijd, keerde Azarenka terug om Sharma vijf keer te breken, waarmee hij de overwinning bezegelde na een uur en 43 minuten.

Fernandes spaart vier matchpunten om door te gaan

Als 18e geplaatste Leila Fernandez kwam terug van de rand om door te gaan naar de derde ronde en redde vier matchpunten tegen Amanda Anisimova voordat de Amerikaan zich wegens ziekte terugtrok met een score van 2-6 7-6 (0). Fernandez treft de Amerikaan Shelby Rogers in de volgende ronde, in de rematch in het spannende 16e ronde duel vorig jaar, dat Rogers won met 2-6, 6-1, 7-6 (4).

Fernandes, vorige week kampioen in Monterrey, verlengde haar winning streak met een sterke terugkeer naar de tweede set. De 19-jarige verloor met 5-3 en had een matchpunt op haar opslag om in de wedstrijd te blijven en haar degelijkheid te behouden. Met Anisimova op 5-4, ontsnapte Fernandez aan een triple matchpoint om een ​​gelijkspel te bereiken en de set te breken om de set af te handelen.

Met een sterk momentum aan haar zijde ging de Canadees omhoog om twee breakpunten te sparen om de score 6-5 te behouden, voordat Anisimova de rotting stopte met een schorsing om de tiebreak af te dwingen. Terwijl Anisimova worstelde om haar primaire controle te behouden, rende Fernandez weg van de tiebreak en won met 7-0 om de wedstrijd gelijk te trekken. Anisimova ging vervolgens wegens ziekte met pensioen.

Bozkova zet haar kracht voort om Pegula . te verslaan

De Tsjechische qualifier Marie Bozkova is weer op de been. De 23-jarige staat nu op nummer 97 en geniet van een solide run door Noord-Amerika, bereikte de kwartfinales van Guadalajara in Monterrey en ondersteunt nu een succesvolle kwalificatiecampagne in Indian Wells om nummer 19 Jessica Pegula te verslaan. 5-7, 6-2, 6-0 om door te gaan naar de derde ronde.

HOOGTEPUNTEN: Bozkova versloeg Pegula en claimde haar eerste B-20-overwinning in 2022

“We hadden een heel moeilijke wedstrijd op de US Open”, zei Buzkova. “Ik verloor in de tiebreak van de derde set. Ik dacht echt aan die wedstrijd omdat er tijden waren dat ik agressiever had kunnen zijn. Dus ik zei vandaag tegen mezelf: ‘Het maakt niet uit of ik win of verlies, probeer gewoon om het in mijn hand een beetje meer’. heb geen spijt.”

Na het verlies van de eerste set verloor Buzkova voor het restant van de wedstrijd slechts twee partijen. Ze kreeg geen breakpoint in de tweede set en won 92,3% van haar eerste servicepunten om de wedstrijd gelijk te trekken. Na het breken van de liefde om de derde set te openen, hield Buzkova de verdediging vast en redde ze alle vier haar breakpoints om de overwinning na bijna twee uur te bezegelen.

“Een hele grote overwinning, en een heel speciale”, zei Buzkova. “Het is altijd geweldig geweest om hier te spelen, maar ik heb mijn eerste overwinning van het jaar behaald, dus daar probeer ik op voort te bouwen. Na de eerste set dacht ik dat ik me geweldig voelde als ik naar alles keek, ik zal de bal goed raken, maar Jesse is duidelijk een geweldige, schone slagman. Ze heeft. Veel kracht en een aantal geweldige schoten. Hoewel ik de eerste set verloor, zei ik tegen mezelf om te blijven spelen, agressief te blijven van mijn kant. Ik vond de juiste balans tussen aanvallen en een paar ballen verdedigen. Uiteindelijk is het gelukt.”