April 19, 2024

Kroatië, Nederland in halve finale Nations League ▷ SportsBrief.com

Dijon Lovren scoorde toen Kroatië met 3-1 van Oostenrijk versloeg en de halve finales van de Nations League bereikte. Foto: Joe Glamour/AFP
Bron: AFP

Kroatië en Nederland boekten hun plaatsen in de laatste vier van de Nations League, omdat kampioen Frankrijk een helpende hand nodig had om degradatie van de hoogste klasse op zondag te voorkomen.

Les Bleus werd in Denemarken met 2-0 verslagen om er slechts één overwinning van te maken in hun zes groepswedstrijden, maar Kroatië behaalde een 3-1 overwinning in Oostenrijk. de wereld Kampioenen van de herfst.

Didier Deschamps hoopt dat Frankrijk een aantal belangrijke spelers op tijd terug zal hebben van een blessure om te verdedigen. Wereldbeker Begint op 22 november tegen Australië.

Ze nemen het in de groepsfase in Qatar op tegen de Denen en de halve finalisten van het EK 2020 hebben laten zien dat ze in staat zijn om Frankrijk in twee maanden tijd voor veel problemen te zorgen.

Beide doelpunten vielen voor de rust toen Kasper Tolberg zich rekte om een ​​voorzet van Michael Damsgaard binnen te draaien, voordat Andreas Skov Olsen vanaf de rand van het gebied raak schoot.

Lees verder

Het verlies van Spanje tegen Zwitserland zorgt voor de confrontatie met Portugal

Frankrijk was zonder Hugo Lloris, Jules Conte, N’Golo Kante, Paul Pogba en Karim Benzema door blessure.

Geweldige functie: Controleer de berichten goed voor jou ➡️ Ontdek het blok “Aanbevolen voor jou” en geniet ervan!

Kylian Mbappé kon niet voorkomen dat Frankrijk met 2-0 verloor van Denemarken
Kylian Mbappé kon niet voorkomen dat Frankrijk met 2-0 verloor van Denemarken. Foto: FRANK FIFE / AFP
Bron: AFP

Maar het sterrentrio Antoine GriezmannOlivier Giroud en Kylian Mbappé wisten geen weg terug in de wedstrijd te vinden.

Een overwinning voor Denemarken betekent dat Kroatië alle drie de punten in Oostenrijk nodig heeft om bovenaan de groep te staan.

Luka Modric zorgde voor een vliegende start van de WK-finalisten van 2018, maar ze werden al snel teruggekoppeld door een kopbal van Christoph Baumgartner.

Twee doelpunten in drie minuten in de tweede helft waren beslissend, want Marco Livaja en Dejan Lovren kopten via de tweede paal binnen.

Door de nederlaag degradeerde Oostenrijk naar League B.

De kopbal van Virgil van Dijk in de 17e minuut zorgde ervoor dat Nederland de eerste plaats in Groep A4 veiligstelde met een 1-0 overwinning op België.

Lees verder

De Zwitsers vonden gaten in de verdediging van Spanje in de Nations League-wedstrijd

Oranje moest een nederlaag met drie doelpunten vermijden na eerder in de poule met 4-1 te winnen in Brussel.

De heropleving van België zou nooit zijn, en Van Dijk besliste de wedstrijd toen hij volledig ongemarkeerd in een hoekschop binnen het zes-yard-vak stond.

In dezelfde poule verloor Wales thuis met 1-0 van Polen.

Karol Swiderski scoorde het enige doelpunt in Cardiff met een door Robert Lewandowski opgevangen steekbal.