April 19, 2024

Kasparij helpt Nederland aan vriendschappelijke zege

Kerstin Gasparij hielp Nederland aan een vriendschappelijke 4-0 overwinning op Oostenrijk.

De verdediger startte voor Nederland in Malta en speelde iets meer dan 80 minuten terwijl zijn thuisland naar de overwinning reed.

De twee partijen sloten vrijdag de hoorns op elkaar, met de Oostenrijkers dankzij een vechtpartij in de tweede helft.

STAD+ | Abonneer u om toegang te krijgen tot exclusieve inhoud

Maar Kasparij en co. Nederland had vanaf het begin van de laatste confrontatie de leiding en doelpunten van Lyneth Beerenstein en Leek Martens in de eerste 45 bezorgden Nederland een voorsprong tijdens de rust.

Het ging door na de pauze, met Beirenstein die haar tweede van de avond pakte voordat Esme Brooks de score voltooide met 15 te spelen.

Gasparij wordt weggestuurd met nog tien man te spelen, maar de City-verdediger had zijn steentje al bijgedragen aan het veiligstellen van de nul in Malta.

Ergens anders, Door Philippa Angell Zweden begon met een 0-0 gelijkspel met Duitsland.

De middenvelder hielp zijn land vijf dagen voor hun laatste duel aan een 4-1 overwinning op China.

Echter, Angeldahl et al. Bij deze gelegenheid moest City’s nummer 12 genoegen nemen met een deel van de buit in Duisburg en speelde na 75 minuten.

Julie Zwartstad Noorwegen speelde een doelpuntloos gelijkspel tegen Frankrijk in hun laatste Tourno de France-wedstrijd.

De 21-jarige startte als linksback voor de Scandinaviërs.

Noorwegen eindigde als derde met vier punten uit drie wedstrijden tegen Frankrijk, Denemarken en Uruguay.