April 25, 2024

Juventus vs Inter Milan: Ivan Perisic dubbel in extra tijd bezorgt Nerazzurri de Italiaanse beker van 2022

Rome Inter Milan won woensdag de tweede titel van het seizoen door Juventus in de extra tijd met 4-2 te verslaan in de Italiaanse bekerfinale in Rome. Het was een hectische wedstrijd waarin de Nerazzurri naar voren sprongen, een voorsprong opbliezen met één doelpunt en vervolgens onbeantwoord drie scoorden om de controle terug te krijgen. Daarbij zou Juventus voor het eerst sinds 2010-11 het bekervrije seizoen afmaken. Inter heeft nu acht Coppa Italia-titels gewonnen en heeft daarmee een elfjarige bekerdroogte doorbroken met een overwinning in de verlenging. Dit is ook de tweede beker van het seizoen voor de Nerazzurri na de overwinning op Supercoppa Italiana tegen Juventus zelf in januari.

De eerste helft begon met Inter Milan die de wedstrijd domineerde in een geweldige sfeer in Stadio Olimpico. De Nerazzurri scoorden het eerste doelpunt in de wedstrijd met de Italiaanse middenvelder Nicolo Parilla, die een verbluffend doelpunt maakte en Juventus-doelman Mattia Perin roerloos achterliet. Nadat Inter de score wist te breken, veranderde Juventus van standpunt en moest aanvallender worden ingezet. De Bianconeri kregen echte kansen met spitsen Paulo Dybala en Duzan Vlahovic, maar in beide gevallen redde Inter-captain en doelman Samir Handanovic zijn team. Marcelo Brozovic was dicht bij de tweede treffer voor Inter, maar zijn poging strandde aan het einde van de eerste helft.

De tweede helft werd het wat slechter en zagen we beide teams hun voorsprong verliezen. Juventus begon heel goed en vond binnen twee minuten twee goals die het verloop van de wedstrijd volledig veranderden. Alex Sandro profiteerde van de verbazingwekkende fout van Samir Handanovic door de zaken op niveau te laten gaan. Inter realiseerde zich niet eens het doelpunt van Juventus dat de tegenaanval van de Bianconeri, gevolgd door Paulo Dybala, hem Dusan Vlahovic tussen de linies deed vinden. Handanovic redde de eerste poging van de Servische spits, maar Vlahovic herstelde zich tijdens de rebound en zette Juventus op voorsprong, waardoor de fans van de Bianconeri in het Olympisch Stadion tot leven kwamen.

Terwijl Inter op zoek was naar een gelijkmaker, koos Simone Inzaghi ervoor om drie wijzigingen door te voeren, waarbij Joaquin Correa, Denzel Dumfries en Federico Dimarco Eden Dzeko, Matteo Darmian en Danilo D’Ambrosio vervingen. Aan de andere kant pakte Allegri Denis Zacharias en Federico Bernardeschi in het voordeel van Leonardo Bonucci en Manuel Locatelli. Inter drukte hard door totdat de scheidsrechter een strafschop toekende aan de Nerazzurri na een fout in het strafschopgebied van de Nederlandse verdediger Matthijs de Ligt voor Lautaro Martinez. De dappere Hakan Calhanoglu schoot in de 80e minuut een strafschop in het net om de wedstrijd in verlenging te laten gaan.

Extra tijd leverde ons twee doelpunten op van een potentiële kampioen, want Inter verdiende opnieuw een penalty, met opnieuw De Ligt als hoofdverdachte, dit keer met een overtreding op Stefan de Vrij. Nu Calhanoglu en Lautaro Martinez uitgeschakeld waren, nam Ivan Perisic een stap naar voren om een ​​bijna perfecte afleiding van de site te nemen. Drie minuten later scoorde de Kroatische vleugelspeler een prachtig doelpunt van buiten het strafschopgebied en bezegelde een 4-2 overwinning voor de Nerazzurri terwijl ze weer een trofee van het seizoen in de wacht sleepten. Nu staat hun zoektocht naar de binnenlandse treble nog steeds, met hun ogen nu gericht op de Scudetto, slechts twee punten achter Milan met nog twee wedstrijden te gaan.