April 24, 2024

Jesperi Kotkaniemi helpt de problemen van de Canadezen te verergeren met een zegevierende comeback

In zijn eerste wedstrijd in Bale Center met een ander team scoorde de voormalige Hab in een 4-1 overwinning voor de Hurricanes. Montreal staat nu 0-5 in het seizoen.

Artikel inhoud

Er is een mooi Frans gezegde: “Als dingen fout gaan, gaan ze fout.”

Vertaling: Als het slecht gaat, gaat het slecht.

Het gaat echt slecht met de Canadezen, die donderdagavond met 4-1 verloren van de Carolina Hurricane van 19.174 fans in het Bell Center. De Canadezen staan ​​nu op 0-5-0, hun slechtste start sinds 1995-96, toen ze ook 0-5-0 waren. Orkanen zijn nu 3-0-0.

Sebastian Aho scoorde tweemaal, terwijl Andrei Svechnikov en – jawel – Gisbury Kotaniemi ook scoorden voor Hurricanes, wat de zaak alleen maar erger maakte. Tyler Toffoli scoorde voor de Canadezen.

De Canadezen hebben nu 19-4 gewonnen in hun vijf wedstrijden en zijn het enige NHL-team zonder een enkel punt in het klassement.

Het leek erop dat het al vroeg goed ging voor de Canadezen toen ze 1-0 leken te leiden om 5:33 van de eerste periode toen Brendan Gallagher een schot van Chris Wideman op – wacht – het powerplay afwendde!

Maar het was te mooi om waar te zijn nadat de Hurricanes hadden opgeroepen tot een videoreview van het ingrijpen van de doelman.

Geen doelpunt!

Uit de NHL Standing Room: “De videoreview stelde vast dat Montreal-speler Brendan Gallagher een significante aanwezigheid had in de curl die doelman Fredrik Andersen belemmerde om zijn positie voor het doel te spelen. De beslissing werd genomen volgens Regel 69.1, waarin gedeeltelijk staat: Doelpunten mogen alleen worden toegestaan ​​als: (i) de aanvallende speler, hetzij door positionering of contact, het vermogen van de keeper belemmert om vrij binnen zijn plooi te bewegen of zijn doel te verdedigen.”

Alsof het nog niet erg genoeg was voor de Canadezen.

Zoals verwacht werd Kotkaniemi luid uitgejouwd toen hij vroeg in de eerste periode voor het eerst voet op het ijs zette en eigenlijk elke keer dat hij de schijf aanraakte – vooral nadat hij scoorde. Het was Kotkaniemi’s eerste wedstrijd in het Bell Center sinds hij de Canadiens verliet tijdens het laagseizoen en een eenjarig aanbiedingsformulier tekende bij de Hurricanes. De 21-jarige had het boegeroep tot zwijgen kunnen brengen door de orkanen van 6,1 miljoen dollar die hem dit seizoen zullen betalen in zijn oren te stoppen.

Kotkaniemi had een grote kans om de score te openen iets meer dan drie minuten geleden in de eerste periode toen hij alleen stond voor de Canadese doelman Jake Allen, die de bal redde.

Nadat de Canadezen 0-uit-3 scoorden in sterk spel in de eerste periode, opende Aho de score slechts 23 seconden in de tweede helft op de eerste en enige sterke speelkans van de Hurricanes. Het was de achtste in powerplay die de Canadezen dit seizoen 18 tegenstanders hebben toegestaan.

Als het mis gaat…

Het ging mis toen Svechnikov Hurricane met 2-0 op voorsprong zette in 2:12 van de tweede helft. Toffoli zette de Canadezen op het bord om 17:57 van de tweede helft met een krachtig doelpunt. Ja, dat klopt, en dat ging niet in de videoreview. Het was de eerste powerplayinggoal van de Canadezen op 18 kansen dit seizoen. Ze eindigden 1 tegen 6 in sterk spel en staan ​​nu 1 tegen 19 in het seizoen.

Kotkanyemi zette de Hurricanes op een 3-1 voorsprong toen hij om 9:23 in de derde op zijn eerste punt van het seizoen een schot afsloeg en Ahu eindigde met een leeg net met nog 39 seconden te gaan.

Het had erger kunnen zijn voor de Canadezen.

Ze scoorden in ieder geval een doelpunt.