April 20, 2024

‘Je praat te veel’ – Lionel Messi wordt geconfronteerd met het ‘gebrek aan respect’ van Louis van Gaal en woedend op zijn Nederlandse rivaal nadat hij Argentinië naar een vurige WK-kwartfinale heeft geleid.

Lionel Messi was opgewonden nadat hij Argentinië door de dramatische WK-kwartfinale tegen Nederland had geleid.

De Paris Saint-Germain-ster bezorgde Holland-coach Louis van Gaal rust door uit te halen naar de scheidsrechter en uit te halen naar een tegenstander na Argentinië won na strafschoppen Na een opmerkelijk 2-2 gelijkspel in de reguliere speeltijd.

GT

Messi was niet blij met de Nederlandse technische staf

Argentinië leek op de overwinning af te stevenen, want het nam met nog zeven minuten te spelen een 2-0 voorsprong, alleen voor Laut Wieghorst die een brace scoorde – de tweede in de tiende minuut van de blessuretijd – om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Er waren in totaal 18 gele kaarten – een WK-record – waarbij Denzel Dumfries uit het veld werd gestuurd na een penalty shootout door scheidsrechter Antonio Lahoz, die de controle leek te hebben verloren.

Messis – Wie heeft Pele verslagen met de meeste assists in de knock-outfase van een WK – het werd de hele tijd gepompt.

Nadat hij er met nog 17 minuten te gaan vanaf de penaltystip 2-0 van maakte, vierde hij zijn doelpunt door zijn oren in de richting van Holland-manager Van Gaal op de bank te steken.

De viering van Messi was gericht op Van Gaal

GT

En nadat hij opnieuw scoorde in de strafschoppenserie, Vervolgens benaderde Messi de Nederlandse technische staf Na de wedstrijd leek hij tegen Van Gaal en zijn staf te zeggen: “Jullie praten te veel”.

“Ik voel me niet gerespecteerd door Van Gaal na zijn opmerkingen voor de wedstrijd en sommige Nederlandse spelers praatten veel tijdens de wedstrijd”, vertelde Messi na de wedstrijd aan verslaggevers.

Het was een idee dat werd herhaald door zijn teamgenoot Emiliano Martínezdie zei: “Ik hoorde Van Gaal zeggen dat ze bij de penalty shootout het voordeel hadden, of als we naar de penalty shootout gingen, zouden ze winnen – ik denk dat hij zijn mond moet houden.”

Messi’s woede hield daar niet op, want hij richtte zich ook op een onbekend lid van de Nederlandse ploeg terwijl hij een interview na de wedstrijd gaf.

Messi keek naar verluidt naar iemand buiten de camera en zei op een boze toon: “Waar kijk je naar, idioot? Kom op, ga daar weg.”

Er was een reeks hotspots in de wedstrijd toen de zaken in de slotfase van start gingen nadat Leandro Paredes de bal in de Nederlandse dug-out volleyde en Virgil van Dijk hem tegen de grond sloeg.

De spanningen laaiden ook op na het einde van de wedstrijd, waarbij de Nederlandse speler Dumfries een tweede gele kaart liet zien terwijl de Argentijnse spelers feestvierden in het bijzijn van hun tegenstanders.

Messi was een van degenen die klaagden over het managementniveau in het spel.

Hij zei: “Ik wil niet praten over het vonnis omdat ze je straffen voor je eerlijkheid.”

“Ik denk dat mensen zagen hoe het was. De FIFA kan zo’n scheidsrechter niet gebruiken voor dit soort wedstrijden.”

De Nederlandse bank reageerde niet goed op de acties van Paredes

GT

De Argentijnse spelers vierden uitbundig feest aan het einde van de vurige competitie

GT

Ploeggenoot Martínez, die twee Nederlandse strafschoppen redde in de strafschoppenserie, noemde de scheidsrechter eveneens “nutteloos”.

“Het was een zware wedstrijd”, zegt Martinez tegen beIN Sports.

“Ik dacht dat we de wedstrijd heel goed onder controle hadden. We gingen met 2-0 voor, controleerden de wedstrijd. De scheidsrechter gaf alles aan hen.”

“Hij gaf 10 minuten (verspilde tijd) zonder reden. Hij nam vrije trappen voor hen buiten het strafschopgebied, ongeveer twee of drie keer.”

“Hij wilde gewoon dat ze scoorden, dat is het eigenlijk. Dus hopelijk hebben we die referentie niet meer. Het is nutteloos.”

Messi leverde een assist bij de openingstreffer van Nahuel Molina voordat hij de voorsprong van zijn land in de tweede helft verdubbelde door het vanaf de penaltystip om te zetten.

Maar het harde werk van Argentinië vervaagde snel nadat Nederland Burnley Wieghorst van het veld losliet, die tweemaal scoorde en de gelijkmaker op het nippertje in de verlenging bracht.

Messi was de hele wedstrijd duidelijk niet blij

GT

Hij zorgde er ook voor dat hij feest vierde in het bijzijn van de Nederlandse spelers

GT

La Seleccion zegevierde uiteindelijk in de penalty shootout, waarbij Messi opnieuw scoorde vanaf de penaltystip en Aston Villa-doelman Martinez redt van Van Dijk en Stephen Burgess toen Oranje met 4-3 viel na penalty’s tegen Argentinië in een herhaling van de halve finale van 2014.

Argentinië neemt het in de halve finale op tegen Kroatië, na het overweldigende Brazilië eerder op vrijdag.

De tweede loting van de halve finalisten wordt zaterdag beslist, waarbij Marokko en Portugal het tegen Frankrijk en Engeland opnemen – Live op talkSPORT.

talkSPORT 2022 FIFA World Cup-verslaggeving

talkSPORT biedt u een uitgebreide verslaggeving van de 2022 FIFA World Cup.

We zenden alle 64 wedstrijden van het toernooi live uit, met meer dan 600 uur dekking via ons netwerk.

U kunt afstemmen op TalkSPORT en talkSPORT 2 via de gratis online streamingdienst op talkSPORT.com.

talkSPORT is overal in het VK algemeen beschikbaar op digitale DAB-radio en op 1089 of 1053 AM.

U kunt ook een bestand downloaden talkSPORT-appof vraag je slimme speaker om talkSPORT af te spelen.