October 22, 2024

Jamie Leuling genoot van zijn eerste optreden in het toernooi toen Duitsland voorbij Nederland schoof naar een cruciale overwinning in de UEFA Nations League

Uw steun helpt ons het verhaal te vertellen

Volgens de meeste opiniepeilingen zijn deze verkiezingen nog steeds gespannen. In een gevecht met zulke flinterdunne marges hebben we verslaggevers ter plaatse nodig die praten met de mensen die Trump en Harris het hof maken. Dankzij uw steun kunnen wij journalisten naar het verhaal blijven sturen.

The Independent wordt maandelijks vertrouwd door 27 miljoen Amerikanen uit het hele politieke spectrum. In tegenstelling tot veel andere hoogwaardige nieuwskanalen kiezen wij ervoor om u niet met een betaalmuur uit te sluiten van onze rapportage en analyse. Maar voor goede journalistiek moet nog steeds betaald worden.

Help ons deze belangrijke verhalen onder de aandacht te blijven brengen. Uw steun maakt een verschil.

De Duitse middenvelder Jimmy Leuling beleefde een indrukwekkend internationaal debuut en scoorde het winnende doelpunt in een 1-0 thuisoverwinning op Nederland in UEFA Nations League Groep A3, dat op het punt stond een plaats in de volgende ronde veilig te stellen.

De 23-jarige Leveling, een van de twee spelers die debuteerden bij Duitsland, schoot de bal in de tweede minuut in het net, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hij werd niet verhinderd om net na het uur te scoren, want hij schoot in de bovenhoek nadat Oranje er niet in slaagde een hoekschop goed weg te werken.

De Duitsers domineerden de bezoekers vanaf het begin en afgezien van het doelpunt van Leving kregen ze nog meer scoringskansen via Tim Kleindienst en Maximilian Mittelstadt, terwijl de Nederlanders moeite hadden om enige weg in de wedstrijd te vinden.

De gastheren bleven na rust kalm en kwamen via Serge Gnabry in de 54e minuut weer dichtbij voordat Lewelling het winnende doelpunt scoorde.

Jimmy Liuling scoorde in de tweede helft nadat hij eerder een buitenspelvlag werd geweigerd (Getty Images voor Volkswagen)

De Duitse ploeg voert de groep aan met 10 punten uit vier wedstrijden en plaatst zich gegarandeerd voor de volgende ronde, met vijf punten voorsprong op Nederland, dat op de tweede plaats staat.

Elders scoorde spits Randall Kolo Mwani een doelpunt toen Frankrijk een gigantische stap zette richting de kwartfinales van de UEFA Nations League met een 2-1 overwinning op gastland België in de tweede groepswedstrijd van de eerste competitiewedstrijd in Brussel.

Kolo Mwani scoorde vanaf de strafschopstip na een handbal van Wout Weiss, maar Luis Opinda maakte in de blessuretijd van de eerste helft gelijk nadat de Belgische aanvoerder Youri Tielemans eerder een strafschop had gemist.

Kolo Mwani scoorde na een uur het tweede doelpunt met een kopbal, en Frankrijk kon de overwinning behouden ondanks dat middenvelder Aurelien Chouamini 14 minuten voor het einde van de wedstrijd een tweede gele kaart kreeg.

In de andere groepswedstrijd scoorde de Italiaanse verdediger Giovanni Di Lorenzo twee doelpunten in een 4-1 overwinning op Israël in de UEFA Nations League, waardoor de ploeg van coach Luciano Spalletti een plaats in de kwartfinales kreeg.

Giovanni Di Lorenzo scoorde tweemaal in Udine

Giovanni Di Lorenzo scoorde tweemaal in Udine (Getty-afbeeldingen)

De overwinning hield Italië aan de top van de tweede groep van de competitie met 10 punten, één punt achter Frankrijk, dat op de derde plaats België met 2-1 versloeg, waardoor het seizoen op de tweede plaats zou eindigen, ongeacht de resterende twee wedstrijden. in de groep.