Curacao

Curacao.nu is de toonaangevende aanbieder van Nederlands kwaliteitsnieuws in het Nederlands voor alle doelgroepen.

Ik heb een valse COVID-19-vaccinatiekaart. Mijn beste vriend wil niet met me praten. Waarom respecteer je mijn recht niet om niet te schieten?

Ik weet niet zeker of dit een vraag is voor een Moneyist, maar hier komt het. Ik ben 34 jaar oud, woon alleen en heb geen vaccinatie gekregen. Dit is mijn probleem: ik heb een valse vaccinatiekaart die ik maar heel zelden vermeld om in bars en restaurants te komen. Ik kies restaurants uit waarvan ik weet dat ze niet druk zijn, en ik zit in de leeftijdsgroep die slechts relatief milde symptomen van COVID-19 heeft.

Ik heb een vriend die een vervelende bijwerking van het vaccin had – hoge hartslag – en hij weerhield me ervan er een te krijgen. Ik heb een “zeg nooit nooit”-benadering. Ik ga niet veel uit, maar ik zal natuurlijk met Kerstmis vrienden en familie ontmoeten. Mijn familie weet dat ik geen restaurant ben. Ze besloten of ze me wilden zien, en daar hadden ze geen probleem mee.

Mijn familie weet dat ik geen restaurant ben. Ze besloten of ze me wilden zien, en daar hadden ze geen probleem mee. Ik wil gewoon met zo min mogelijk moeite 2022 kunnen halen.”

Ik ben ziek van het coronavirus, ik ben het beu dat de overheid me vertelt wat ik moet doen, en ik ben Omicron zat. Mijn beste vriendin vertelde me dat ze me niet zou willen zien als ik een valse vaccinatiekaart zou gebruiken. gevaccineerd zijn. Maar ze wilde me niet eens buiten zien, en ze had andere niet-gevaccineerde vrienden die ik ontmoette voor wandelingen in het park, drankjes en zo.

Ik wil 2022 met zo min mogelijk moeite doorkomen, en de pandemie heeft mijn angst 10 keer erger gemaakt. Ik gebruik de kaart nauwelijks, alleen als ik hem echt nodig heb. Is dit echt zo erg? Zoals het verder ging, zwoer ik dat ik een bank had beroofd, of erger. Ik zei dat mij afsnijden geen oplossing is voor een probleem, noch een manier om met onze vriendschap om te gaan.

READ  Echografie heeft bewezen een effectieve en ineffectieve methode te zijn om de productie van de bedreigde zeeoren te ondersteunen

Er is weer een verjaardag geannuleerd

Beste geannuleerd,

We zijn allemaal moe.

Maar we kunnen dit alleen omzeilen als we maskers dragen, sociale afstand nemen en ons laten vaccineren – en als we dat niet zijn, wees er dan in ieder geval eerlijk over. Mensen hebben de keuze om een ​​vaccin te krijgen of niet, maar het laatste kiezen en vervolgens een nepvaccinatiekaart gebruiken is niet het antwoord op je angst, op verantwoord omgaan met een volksgezondheidscrisis of op vriendschappelijk omgaan.

Dus hier is wat ik voorstel: in plaats van na te denken over hoe je vriend je behandelt, denk aan hoe je mensen behandelt die niet weten dat je kwetsbaar bent. Ze komen samen op een plek waar vaccinatiekaarten vereist zijn en verminderen zo het risico op infectie met het Coronavirus. Door onder valse voorwendselen binnen te komen, heb je ervoor gekozen hun vertrouwen te schenden.

Wat betreft de bijwerkingen van het vaccin: een klein percentage van de mensen heeft het Ernstige bijwerkingen. De overgrote meerderheid van de mensen ervaart vermoeidheid, armontsteking, hoofdpijn en/of spierpijn. Lezen deze gegevens Van de Centers for Disease Control and Prevention. Als u denkt dat deze mogelijke bijwerkingen hinderlijk zijn, probeer dan twee weken in bed door te brengen met COVID-19, waarbij u uw smaak en geur verliest, of de reden is dat een ouder familielid op een beademingsapparaat belandt.

Je wilt dat mensen je beslissing om niet te vaccineren respecteren, maar je geeft anderen niet hetzelfde respect: je geeft ze niet alle informatie die ze nodig hebben om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Nu voor het financiële gedeelte: het gebruik van een valse vaccinkaart is een federale misdaad. De kaarten dragen twee federale zegels: een van de CDC en een van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Vaccinkaartfraude, een misdaad die toeneemt sinds president Biden een vaccin heeft goedgekeurd, kan leiden tot gevangenisstraffen. U wordt misschien niet naar de gevangenis gestuurd, maar u kunt wel uw baan verliezen.

READ  Nieuwe Covid-varianten 'krijgen ons een jaar terug', waarschuwen experts Britse regering | Coronavirus

Valse vaccinkaarten spelen in op de angst van mensen voor de wetenschap, woede over de pandemie en de reactie van de regering. De typische kosten van een nep-vaccinatiekaart met het CDC-logo waren op 10 september $ 100. En de dag nadat Biden op 9 september aankondigde dat hij vaccinaties zou bestellen voor federale arbeiders, was de prijs: Verdubbeld tot $ 200Volgens Check Point Software Technologies.

Het coronavirus profiteert dus van het gebrek aan groepsimmuniteit en de zakken van niet-gevaccineerde mensen om manieren te vinden om te muteren en te overleven. Fabrikanten van valse vaccinkaarten maken misbruik van de angsten en wrok van niet-gevaccineerde Amerikanen die het openbare gezondheidszorgsysteem willen bedriegen en/of manipuleren, en van de mensen die het meeste risico lopen. En je profiteert van het vertrouwen van mensen die je in het openbaar ontmoet.

Het coronavirus maakt misbruik van de zakken van niet-gevaccineerde mensen om te muteren en te overleven. Fabrikanten van valse vaccinlabels maken misbruik van de angsten en wrok van niet-gevaccineerde Amerikanen.

Terwijl dit antwoord wordt geschreven, zijn in de Verenigde Staten meer dan 800.000 mensen overleden aan COVID-19. Dit is hoger dan het geschatte dodental in de VS als gevolg van de griep van 1918. Van vaccinaties is aangetoond dat ze de kans op ernstige ziekte, ziekenhuisopname en overlijden door COVID-19 verminderen, en vroeg zoeken geeft aan dat de omicron-variant de immuniteit van twee doses van een vaccin of eerdere infectie kan omzeilen, wat het belang van een boosterdosis benadrukt.

Een besmette persoon wordt misschien niet ernstig ziek, maar hoe zit het met de grootmoeder van de broer van zijn vriend of de buurman? Ik vind dat mensen die zijn ingeënt de beslissing moeten respecteren van degenen die besluiten niet te vaccineren. Maar het probleem hier is dat je mensen niet hetzelfde compliment geeft: je geeft ze niet alle informatie die ze nodig hebben om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

READ  Tweede geval van apenpokken bevestigd in Saskatchewan

Uw meest kwetsbare en oudere familieleden lijken u groen licht te hebben gegeven voor vakantiefeesten. Omdat u een dochter of kleindochter bent, heeft u invloed in deze relatie, en als u uw familie dwingt te kiezen tussen u en het vaccin, krijgt u een oneerlijk voordeel. Als je niet gevaccineerd wilt worden, doe het dan niet. Maar waarom brengen we anderen in gevaar?

De sterkte van de ketting is niet minder dan die van zijn zwakste schakel. Je verbroken vriendschap zou je minste zorg moeten zijn.


Ijij U kunt The Moneyist e-mailen met financiële of ethische vragen met betrekking tot het coronavirus op [email protected], en Quentin Fottrell volgen op Twitteren.

afbetalen De Facebook-site van Moneyist De collectie, waar we antwoorden zoeken op de moeilijkste financiële problemen van het leven. Lezers schrijven mij met allerlei dilemma’s. Stel je vragen, vertel me waar je meer over wilt weten, of overweeg mijn laatste Moneyist-column.

Moneyist betreurt het dat hij vragen niet individueel kan beantwoorden.

Meer van Quentin Fottrell:

Ik woon samen met mijn vriendin, 59, die meerdere huizen bezit en $ 3 miljoen heeft gespaard. Ik betaal nutsvoorzieningen en kabels, en doe veel reparaties. Is dit genoeg?
“Tot nu toe heb ik op tafels gewacht”: ik ben 32 en ik ben net begonnen aan een nieuwe baan in een fabriek. Ik heb een 401(k) en een noodfonds. Wat kan ik doen om op mijn 55ste met pensioen te gaan?
“Hij is de meest computeranalfte persoon die ik ken”: ik was de onderzoeksanalist, verzorger, kok en huishoudster van mijn man. Nu wil hij na 38 jaar scheiden.
Mijn 29-jarige dochter zal een “aanzienlijk bedrag” erven van wijlen haar grootvader. Maar mijn man heeft een stevige greep op haar zelfvertrouwen.

Sophia Curtis

"Reizende ninja. Onruststoker. Spekonderzoeker. Expert in extreme alcohol. Verdediger van zombies."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top