Curacao

Curacao.nu is de toonaangevende aanbieder van Nederlands kwaliteitsnieuws in het Nederlands voor alle doelgroepen.

Ik heb 8 Canadese gerechten geprobeerd als nieuwkomer in het land en deze vier zijn de hype niet waard?

Dit opinieartikel maakt deel uit van een Narcity-mediaserie. De geuite meningen zijn die van de auteur en komen niet noodzakelijk overeen met die van Narcity Media.

Sinds ik was geland in CanadaIk was op een missie om de beroemdste smaken van het land te ontdekken – en het was een heerlijke reis.

Als iemand die niet veel over hem weet Canadees eten Voordat ik aankwam uit Dubai, waar ik de laatste acht jaar van mijn leven heb doorgebracht, waren er veel leermomenten. Er zijn veel gerechten die constant indruk op me maken (kijk naar jou, Poetin). Maar bij sommige gerechten die ik probeer, kan ik niet anders dan denken… waarom?

Dus, hier is een blik op enkele van de gerechten die volledig aan de verwachtingen hebben voldaan… en sommige die helaas niet zijn gelukt.

Voldeed niet aan de hype: Boterknoedels

Ik denk dat veel van mijn teleurstelling voortkomt uit het feit dat ik zeer hoge verwachtingen heb van dit klassieke Canadese dessert.

READ  Ontario voltooit plannen om blue box-programma te hervormen

Natuurlijk heb ik er een uit een plaatselijke supermarkt geprobeerd en geen speciaalbakkerij van welke aard dan ook, maar ik vond het te zoet en te weinig smaak.

Misschien was gekocht in de winkel niet de juiste keuze? Ik wil dit nog een keer proberen en blijf open. Ik beloof jou.

Maak de hype waar: Caesar

Klassieke Caesar in Toronto.

Caesars klas in Toronto.

Janis Rodriguez | seminarie

De eerste keer dat ik erover hoorde de Cesar – Canada’s onofficiële nationale drank – Ze weigerde.

Ik bedoel Clamato-sap, wodka en hete saus allemaal samen in een drankje is niet bepaald betrouwbaar. Maar toen probeerde ik er een en was verrast. Een aangename verrassing. De smaak van de drank is rokerig, rijk, heerlijk. Zoals Bloody Mary, maar dan beter.

Alles wat ik kan zeggen is niet kloppen totdat je het geprobeerd hebt!

Voldeed niet aan de hype: ketchupchips

Als nieuwkomer in Canada ben ik een beetje in de war door mijn obsessie met alles wat met tomaten te maken heeft. Van Caesar tot ketchup ijslolly’sEr lijkt een alarmerende hoeveelheid van deze ietwat ongebruikelijke smaak te zijn.

En hoewel ik zeker niets tegen ketchupchips heb, weet ik ook niet zeker of ik de hype snap. Het is iets dat ik in mijn mond zou stoppen als ik op een feestje was. Maar niet iets waar ik mijn best voor zou doen.

Maak de hype waar: gerookt vlees in Montreal-stijl

Janis Rodriguez met een broodje van Schwartz's Deli.

Janis Rodriguez met een broodje van Schwartz’s Deli.

Janis Rodriguez | Narsetja

READ  Norco lanceert 3 nieuwe eMTB's - apart verkrijgbaar

Ik wist niet precies hoe populair Canada was voor gerookt vlees, maar dat was voordat ik Montreal bezocht. Verschillende aardige mensen daar hebben de kenmerkende ervaring bij Schwartz’s Deli aanbevolen, en dit is sindsdien mijn favoriete sandwich.

Het vlees was zo mals dat het op het bord afbrokkelde. Gecombineerd met roggebrood en stukjes mosterd, dit was waar dromen van gemaakt zijn. Nee echt, ik heb er daarna maanden over gedroomd.

Voldeed niet aan de hype: de verjaardagstaart van Tim Hortons voor wat dan ook

Tim Hortons Donut-verjaardagstaart.

Tim Hortons Donut-verjaardagstaart.

Janis Rodriguez | Narsetja

Begrijp me niet verkeerd over Timmies. Ik ben er een grote fan van en kan waarschijnlijk leven van een gestage stroom warme chocolademelk en Franse vanille. Maar als er één ingrediënt is dat me altijd in de war brengt, vooral vanwege zijn populariteit, dan is het zijn verjaardagstaart, nou ja, wat dan ook.

Een verjaardagstaart smaakt naar suiker en ziet eruit als iets dat je maakt om de aandacht van een jong kind te trekken. Het verwart me omdat dit meestal wordt vermeld als een van de meest populaire smaken van het merk, maar ik heb het gevoel dat ze veel betere opties op het menu hebben!

Maak de hype waar: Jamaicaanse beef dumplings

Ik ben me er volledig van bewust dat dit een populaire Caribische delicatesse is en dat zijn aanwezigheid op deze lijst op geen enkele manier afbreuk doet aan zijn rijke culturele geschiedenis. Als er iets is, is dit een bericht van waardering voor Bescheiden Jamaicaanse taartdat een belangrijk onderdeel is geworden van de Canadese eetcultuur.

READ  Morgan Stanley's Pick zegt dat er een paradigmaverschuiving is begonnen in de markten. wat verwacht je?

Ik heb ze in een opwelling veel geprobeerd en sindsdien ben ik verslaafd. Het gerecht is immers erg rijk, schilferig, warm, vullend, makkelijk te eten voor onderweg en over het algemeen heerlijk. Sindsdien ben ik ook opgegroeid met het liefhebben en accepteren van pannenkoeken met alle vullingen. Deze groenten zijn erg lekker.

Voldeed niet aan de hype: brood

Alles bagel met roomkaas.

Alles bagel met roomkaas.

Janis Rodriguez | seminarie

Ik weet dat ik er misschien een beetje een hekel aan heb om dit hier te plaatsen, maar ik begrijp nog steeds de magie van bakken niet. Nadat ik er zoveel over had gehoord (en gelezen), herinner ik me dat ik mijn eerste hap at en dacht… Brood? Nou, niet echt brood, maar dichter en dikker, het brood brood. l inwoner Krijgt geen hoger beroep.

Ik heb sindsdien geprobeerd er een royale hoeveelheid roomkaas op te gooien, evenals verschillende soorten zoals kaneel en rozijnenbrood met betere resultaten … maar voor het grootste deel denk ik dat ik het misschien verkeerd opvat. Toegegeven, ik heb nog geen brood in Montreal-stijl geprobeerd … misschien is dit waar de magie echt gebeurt?

Wat is er mis met mij? Canadese bakliefhebbers, HMU met advies, alstublieft!

Hoe dan ook, ik heb genoten van elk onderdeel van het proberen van deze gerechten en zou mijn ervaringen voor de wereld niet inruilen. Volgende op mijn lijst met dingen om te eten zijn Nanaimo-bars en BeaverTails, en ik ben erg opgewonden.

wens me geluk!

Sophia Curtis

"Reizende ninja. Onruststoker. Spekonderzoeker. Expert in extreme alcohol. Verdediger van zombies."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top