April 25, 2024

Holland Christian valt in handen van Allendale

Het Nederlands Christelijk voetbalelftal moest proberen een belediging uit te lokken.

De Marrons stonden in de eerste helft met 23 punten achter, omdat ze vroeg in het derde kwartaal een vierde achterstand kregen aan hun kant van het veld. De Nederlander Christian verlangde ernaar en kreeg de eerste. Na drie spelen was het nog een vierde. Deze keer werd de pass van Reeves Taylor gebroken.

Allendale nam het over en Cole DiPiaza scoorde een 59-yard goal in het volgende spel. Hij duwde de voorsprong van de Falcons naar 30 en ze versloegen vrijdag Holland Christian met 43-6 in Holland Christian.

“Ze bleven bij ons”, zei Holland-coach Christian Kuiper. “We geloven in onze kinderen. We denken dat we succesvol kunnen zijn. We hebben het soms en in langere perioden laten zien. Dat moeten we gewoon vier kwartalen in elkaar zetten.”

Maroon zakte naar 1-5.

“Een deel daarvan is vertrouwen – elkaar vertrouwen. We hadden in het begin een paar dingen tegen ons en ik had gewoon het gevoel dat we elkaar niet meer vertrouwden. Tegenslagen komen op allerlei manieren naar je toe in het leven en in het voetbal en we moeten leren omgaan met elkaar vertrouwen als die langskomen.

De Marrons hadden moeite om hun aanvallende cadans te vinden omdat passes buiten het bereik van de ontvangers waren en de rushers bijna door gaten gingen die bijna groot genoeg waren. Dit resulteerde in aanvalsmotoren die ruwweg werden gemonteerd.

Will Alderink scoorde op 10 yards voor Holland Christian’s enige resultaat in deze inning.

Dipiazza scoorde tweemaal in de eerste helft, terwijl Mike Kasler en Christian Michhoff degradeerden voor de Falcons, die in de eerste helft met 29-6 leidden.