July 7, 2024

Hoeveel euro heeft Nederland in zijn geschiedenis gewonnen?

De Nederlanders zijn een van de dominante krachten op grote toernooien.

Het internationale voetbal heeft een lange geschiedenis in Nederland, waarbij Johan Cruijff hen heeft uitgebouwd tot een van de beroemdste nationale teams in het voetbal en hen naar glorie heeft geleid. Nederlanders staan ​​erom bekend dat ze door de geschiedenis heen veel grote talenten hebben voortgebracht, maar hebben ze ooit een Europees kampioenschap gewonnen?

Nederland is zonder twijfel een kanshebber om elk toernooi waaraan het deelneemt te winnen, inclusief het WK.

Hoewel Oranje het meest herinnerd wordt vanwege de desastreuze nederlagen in het kampioenschap, is het nog steeds een team dat in elke competitie sterk strijdt.

Heeft Nederland ooit het EK gewonnen?

Ze hebben slechts één UEFA Euro-overwinning in hun geschiedenis behaald, maar dit jaar zullen ze proberen dat record aan te vullen. Ze hebben de kwartfinales van Euro 2024 bereikt, en als ze Turkije vroeg verslaan en in de halve finale voorbij Engeland of Zwitserland komen, zal de weg naar de finale niet zo uitdagend zijn.

Na vijf WK's, één UEFA Euro en één UEFA Nations League-finale te hebben gespeeld, is Nederland het toonbeeld van hard werken en vastberadenheid. Hoewel ze slechts één kampioenschap hebben gewonnen, hebben ze een indrukwekkend record van zeven derde plaatsen en vier tweede plaatsen.

De Bondsrepubliek Duitsland was gastheer van UEFA Euro 1988, waar het Olympiastadion van München gastheer was van het kampioenschap. Na de Sovjet-Unie met 2-0 te hebben verslagen, werd Nederland uitgeroepen tot winnaar van het eerste kampioenschap in hun geschiedenis.

Doelpunten van Ruud Gullit in de eerste helft en de actie van Marco van Basten in de 52e minuut brachten Oranje op voorsprong. De Sovjet-Unie verloor die wedstrijd en werd het enige team dat drie UEFA European Championship-finales verloor.

Volg Khel nu voor meer updates Facebook, TwitterenEn Instagram; Download Khel nu Android-app Of iOS-app En sluit je aan bij onze community telegram.