September 21, 2024

Het Amerikaanse damesboksteam versloeg Nederland

UTICA, NY — De eerste officiële wedstrijd voor het Amerikaanse Women's Boxing Lacrosse National Team kende een bekend einde voor het land met het meeste succes in de internationale competitie. De Amerikaanse vrouwen versloegen Nederland met 32-3 op de openingsdag van het World Lacrosse Women's Box Championship in het Adirondack Bank Centre in het Utica Memorial Auditorium.

De VS kampten in het begin met wat zenuwen, maar kwamen na het eerste kwart naar een 7-1 voorsprong, waarna ze de boel openbraken met een dominant tweede kwart, waarbij ze de Nederlanders met 12-0 versloegen in het kwart.

Melissa Schoonen had een game-high van acht punten (5g, 3a) om de Amerikaanse aanval te versnellen, waarbij 14 verschillende spelers een doelpunt scoorden en 17 spelers minstens één punt noteerden. Erin Backes voegde zeven punten toe (4g, 3a) en Amerika kreeg elk vijf punten van Charlotte North (5g), Allie Kennedy (3k, 2a) en Sam Swart (2k, 3a).

Ingrid Boyam scoorde zes doelpunten met slechts één doelpunt in 30 minuten spelen. Taylor Moreno kwam in de tweede helft in het veld en maakte zeven reddingen om de overwinning binnen te halen.

In andere dameswedstrijden op vrijdag versloeg Canada Finland met 31-0, Duitsland met 14-13 Ierland, Engeland met 15-9 Hong Kong en China.

Zaterdagavond speelt het Amerikaanse team om 19.00 uur tegen Haudenosaunee in het Adirondack Bank Center.