September 24, 2024

Herfstsportupdates Central Holland College – 23-09-24 | Radio KNIA KRLS

Het damesvoetbalteam van de Centrale Regio breidt zijn winning streak uit naar vier wedstrijden

Ondanks dat ze twee dagen op rij speelden, wist het damesvoetbalteam van Central College zondag hun vijfde tegenstander van het seizoen te verslaan met een 3-0 overwinning op Illinois College.

Nederland versloeg de Lady Blues met 17-8 in schoten, met zeven schoten op doel. Central opende de score in de 12e minuut, toen verdediger Nicole Sinclair haar eerste doelpunt van het seizoen scoorde. Abby Fry nam de assist op, waardoor ze met 16 in de top vijf van career assists terechtkwam. Rachel Mendlik bleef scoren voor het Nederlands elftal toen ze in de 36e minuut haar eerste doelpunt in haar carrière scoorde, met assist van Josie Newton. Middenvelder Kylie Blomstrom scoorde ook haar eerste doelpunt in haar carrière toen ze in de 58e minuut scoorde. Zoe Sizemore maakte twee reddingen en hield voor de derde keer dit seizoen de nul.

Het Nederlands elftal speelt woensdag om 17.00 uur zijn laatste officieuze wedstrijd tegen de University of Wisconsin-Platteville.

Central wint de Buena Vista Women's Golf Championship-titel

Ondanks koelere temperaturen en toenemende wind die voor hogere scores zorgden, veroverde het damesgolfteam van Central College zondag de titel in de uit elf teams bestaande Buena Vista Invitational.

De Nederlanders zakten na de eerste paar holes naar de derde plaats, maar eindigden op 325-334-659 op de par-72 Buena Vista University Golf Course in Lake Creek. Allie Pfantz scoorde zondag een even-par 36 over de laatste negen holes om de Nederlanders te helpen verzamelen en ze schoten 82-80-162 om individueel als vierde te eindigen. Lydia Grund eindigde op de vijfde plaats met 79-84-163. Jaden Smith had zondag drie birdies en schoot 81-86-167, waardoor hij op de 13e plaats eindigde, terwijl Parker Stout 83-84-167 schoot en Amber Timmer 85-92-177. Het B-team van Central schoof een positie op en eindigde als zesde op 348-350-698. Mikey Martens was team-low met een record van 89-82-171.

Central Tours stopt tot de 54-holes American Rivers Conference, die van 5 tot 7 oktober terugkeert naar de par-72 Ames Country Club.