September 20, 2024

Herfstsportupdates Central Holland College – 19-09-24 | Radio KNIA KRLS

Augustana verslaat Central in een voetbalwedstrijd

Ondanks dat ze de balbezitstijd domineerden, verloor het herenvoetbalteam van Central College woensdag met 4-1 van Augustana (Ill.) College.

Central (2-3-1) had 67% van de wedstrijd de bal en scoorde 13 schoten, waarvan vier op doel. Augustana wist in de eerste helft binnen tien minuten twee doelpunten te maken, voordat hij in de tweede helft twee doelpunten maakte door twee fouten van Nederlandse verdedigers. Central scoorde het doelpunt via verdediger Alejo Marcon in de 75e minuut, toen hij profiteerde van een hoekschop van Coleman Manuel.

Het Nederlandse herenvoetbalteam keert zaterdag om 16.00 uur terug naar het veld om Greenville (Ill.) te ontvangen op het voetbalveld AN Kuyper Athletics Complex.

Het centrale damestennisteam neemt het op tegen Truman State

De senioren voerden woensdag het damestennisteam van Central College aan in de strijd tegen een tegenstander uit Divisie II, maar dat was niet genoeg in een 5-2 nederlaag tegen Truman State.

De Nederlanders (4-3) behaalden twee overwinningen in het enkelspel van Jayden Kissack en Abi Den Adele, waarbij Kissack de eerste overwinning behaalde op nummer 4 in het enkelspel met een score van 6-2, 6-1. Dean Adell behaalde opnieuw een overwinning op nummer 5 singles met een score van 6-4, 6-1. Oranje was nog dicht bij het winnen van twee andere singles-wedstrijden, maar verloor in een tiebreak in de derde set. Central verloor het algemene dubbelpunt van Truman State.

De Nederlanders sturen nu vrijdag en zaterdag personeel naar de ITA Division III Midwest Region in St. Peter, Minnesota.