September 19, 2024

Herfstsportupdates Central Holland College – 17-09-24 | Radio KNIA KRLS

Brandt leidt het herengolfteam uit Wisconsin

Ondanks een verbetering op de scorekaart is het herengolfteam van Central College maandag één plek gedaald naar de 12e plaats in de uit 18 teams bestaande Frank Wrigglesworth Invitational.

In de competitie bij Eau Claire Golf and Country Club zijn de Nederlanders 319-315-634 gegaan. Eerstejaars Maison Brandt had Central's laagste ronde van de dag en eindigde als 28e met een 79-76-155. Collega-eerstejaars Crew Clinger noteerde drie birdies en eindigde op de 49e plaats in een deelnemersveld van 104 spelers met een score van 81-78-159. Bautista Valeiras scoorde 78-82-160, Kayden Pendergrass scoorde 82-79-161 en Carter Yurgae scoorde 81-85-166. Totale deelnemer Blake Wynn scoorde 76-82-158.

Het herengolfteam van Central neemt vrij tot 7 en 8 oktober, wanneer het de Central Fall Classic organiseert op de Finkbine Golf Course in Iowa City.

Central Sweeps Conference-onderscheidingen in cross country

Een paar crosscountrylopers van Central College ontvingen afgelopen zaterdag de American Rivers Conference Award voor hun inspanningen.

Tweedejaars Jack Brown werd tijdens de conferentie uitgeroepen tot crosscountryloper voor heren van de week, terwijl Peyton Stephen de prijs won bij de crosscountry voor dames. Brown pakte zaterdag zijn tweede individuele titel van het jonge seizoen door de Les Duke Invitational in Grinnell te winnen. In de eerste race van 8.000 meter van het seizoen won Brown in 25: 58.5, waarmee Central ook naar de teamtitel leidde. Stephen won ook de individuele titel voor het Nederlandse damesteam en finishte op de 6000 meter in 22:18.1. Stephen's finish hielp het nationaal gerangschikte nummer 15 Central damesteam de Les Duke Invitational voor het derde seizoen op rij te winnen.

Beide Central-teams zullen uitzitten tot de pre-finalebijeenkomst van Divisie III in Terre Haute, Indiana op 4 oktober.