October 7, 2024

Herfstsportupdate Dutch Central College – 24-6-10 | Radio KNIA KRLS

Damestennis uit Central Falls in de finale van de American Rivers Conference

Het damestennisteam van Central College sloot zaterdag haar conference call af en verloor met 5-2 van Coe College om de derde plaats te behalen in de American Rivers Conference.

Ko veegde de dubbelspelwedstrijden om het dubbelpunt te verdienen. De Nederlanders kregen het eerste punt van de wedstrijd van Lauren Gano, die met een snelle 6-1, 6-0 overwinning voor de vijfde plek in het enkelspel zorgde. Emily Bloom won haar vijfde wedstrijd op rij in het enkelspel en won met 6-1, 6-2 op nummer 6.

Hoewel het teamgedeelte van het herfstseizoen voorbij is, zal Central vrijdag en zaterdag het individuele toernooi van de American Rivers Conference organiseren op de tennisbanen van Pella en Pella Christian High School en H.S.

De Dutch Open staat op de tweede plaats in de Women's Golf League

Geconfronteerd met harde wind, opende het damesgolfteam van Central College zaterdag met een tweede plaats op het American Rivers Conference Championship.

De Nederlanders namen deel aan de par-72 Ames Country Club, schoten 335 schoten en stonden titelverdediger University of Dubuque met 11 schoten achter. Lydia Grund, tweevoudig all-conference honoree, staat zevende met 82 punten in de eerste ronde van het 54-holes toernooi. Eerstejaars Allie Pfantz staat op de negende plaats met 84, Parker Stout staat op een gedeelde 11e plaats op 85, en Amber Timmer en Mikey Martens maken deel uit van een gedeelde 18e plaats op 88.

De verwachting is dat de wind vandaag iets zal afnemen met de start van de wedstrijd van Nederland in de tweede ronde.

Het centrale vrouwenvoetbal wordt buitengesloten door Dubuque

Geconfronteerd met een harde verdediging werd het damesvoetbalteam van Central College zaterdag uitgeschakeld in een 1-0 nederlaag tegen de Universiteit van Dubuque.

De Nederlanders kregen in de wedstrijd slechts één hoekschop tegen en konden slechts vijf schoten op doel maken. Grace Coates leidde de ploeg in die categorie met twee schoten op doel. De Spartanen profiteerden in de 28e minuut van de achterstand in de Nederlandse verdediging en scoorden in het net, waarmee ze de enige score van de wedstrijd behaalden. Doelman Zoe Sizemore was solide in doel en maakte vijf reddingen.

Central zal woensdag proberen te herstellen, terwijl het om 17.00 uur naar Storm Lake reist om het op te nemen tegen Buena Vista University.

Onderklassemannen leiden het centrale herenvoetbalteam in overwinningen

Na een gelijkspel in de eerste conferentiewedstrijd herstelde het herenvoetbalteam van Central College zich zaterdag met een 2-1 overwinning op de weg tegen de Universiteit van Dubuque.

Oranje opende de score in de 20e minuut, toen middenvelder Josh Wilson een rebound in het net schoot en zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde. Doelman Ronan Murphy redde alle vier de schoten die hij tegenkwam, waarbij de enige score van de Spartanen kwam terwijl hij uitviel met een blessure. Murphy keerde terug om aan de tweede helft te beginnen. Central kreeg een geweldig punt van Austin Boone in de 38e minuut, toen zijn eerste assist van het seizoen Lilong Meing vond voor zijn eerste carrièredoelpunt en de uiteindelijke wedstrijdwinnaar.

De Nederlanders komen woensdag weer in actie, als ze om 19.30 uur op pad gaan om het op te nemen tegen Buena Vista.