April 25, 2024

Heeft Ron McLean een anti-homo-grap laten vallen tijdens Leafs-Habs 4?

De Canadese pers

Doncic en Maws versloegen de Clippers 127-121 en namen de leiding met 2-0

Los Angeles (AFP) – Luca Duncic scoorde 39 punten, Tim Hardaway Jr. voegde er 28 toe en de Dallas Mavericks versloegen opnieuw het beste team van de NBA met drie punten in een 127-121 overwinning op de Los Angeles Clippers dinsdagavond om er 2 te scoren. 0 voorsprong in de ronde Interval van de eerste ronde. Kristaps Bursinges voegde 20 punten toe, terwijl Maxi Clipper 13 punten scoorde. Hardaway scoorde de hoogste prestatie met zes driepunters en Doncic was vijf terwijl Dallas 18 was van 34 op afstand. Maves maakte zaterdag 17 driepunters door de eerste wedstrijd te winnen. De Clippers stonden onder leiding van Kawhi Leonard die in de eerste helft 30 van de 41 doelpunten maakte. Paul George scoorde 28 punten en 12 rebounds. De derde wedstrijd was op vrijdag in Dallas. De Clippers gooiden alle lichamen die ze hadden naar Doncic in een poging de speler te vertragen die ze drie keer verbrandde in Game 1. Maar nogmaals, All-Star kreeg veel hulp van zijn ondersteunende team. De Clippers, die 41% voorsprong hadden in de competitie met 3 punten, gingen 13 van de 33 van lange afstand. Ze herwonnen hun bal op de vierde plaats, toen ze vijf scoorden en hun zwakte terugbrachten tot vier, maar Josh Richardson maakte vier opeenvolgende vrije worpen in de laatste 21 seconden om de overwinning te behouden. George was slechts 1 op 7 van lange afstand. De Clippers maakten in de eerste wedstrijd 11 driepunters. Dallas staat 13e op de vierde plaats op 3 indicatoren door Bursinges. De Clippers verkleinde zijn vertraging tot 114-109 met twee 3-punts worpen van Marcus Morris, opgesloten rond de overstroming van George. Maar al snel had Morris het bij het verkeerde eind. Doncic scoorde back-to-back goals en doordrenkte Bursinges met George die hem achterna zat om 120-111 te scoren. Leonard eindigde als vierde vanaf drie punten en Terrence Mann scoorde om de Clippers in vier punten te evenaren, maar Hardaway schoot vanaf lange afstand. De Mavs domineerden de derde plaats en versloegen de Clippers met 30-19 en schoven 101-92 op de vierde plaats. Ze maakten vijf driepunters, waarbij Hardaway er één sloeg om de kwart te openen en Dunsic er één sloeg om het af te maken. Tussendoor misten de Clippers schoten, waaronder George die een wijd open onderdompeling miste. George en Morris maakten hun derde fouten. Net als in Game 1 kenden de Mav’s een voorsprong. Ze gingen negen vooruit op weg naar vijf driepunters in de eerste, toen ze 15 van de 24 schoten afvuurden. Leonard Clippers droeg in de eerste helft met 30 punten, het hoogste aantal dat hij in de naseizoenhelft van het spel heeft gescoord. De teams speelden negen keer gelijk in het tweede kwartaal, waarbij de basket van Rajon Rondo de Clippers een voorsprong van 73-71 gaf in de eerste helft. TIP-INS Mavericks: Doncic met 31 punten, 10 rebounds en 11 assists in de eerste game maakte hem de eerste speler in de geschiedenis van de NBA met drie hattricks in zijn eerste zeven playoff-wedstrijden van zijn carrière. Clippers: Leonard scoorde 18 punten in de eerste die zijn hoogste punt was in een kwartaal na het seizoen. … hun 73 punten waren de tweede meest gescoorde in de eerste helft van een wedstrijd na het seizoen in de geschiedenis van de franchise. … Kansas City Chiefs QB Patrick Mahoms, uit Texas, sprak met Hall of Famer Jerry West in de eerste helft. Doncic rende weg om Mahomes te begroeten terwijl het publiek hem plaagde. GECONTROLEERD PORZINGIS Porzingis kreeg een boete van $ 50.000 voor het overtreden van de COVID-19-regel van de competitie die spelers verbiedt om nachtclubs of soortgelijke bedrijven binnen te gaan. Ze zei dat hij zondag in een club zat, de dag nadat de Mavericks 113-103 wonnen in de eerste wedstrijd. De National Basketball Association zei dat de overtreding van Borzings geen risico’s met zich meebracht in verband met de verspreiding van het virus en dat quarantaine niet nodig was. De regel verbiedt spelers om nachtclubs te betreden, ongeacht hun vaccinatiestatus. Coach Rick Carlisle zei dat het intern werd afgehandeld. ___ Meer van AP NBA: https://apnews.com/NBA en https://twitter.com/AP_Sports Beth Harris, The Associated Press