March 28, 2024

Hartzeer in Frankrijk en Nederland voor de dappere jeugdteams van Noord-Ierland

In Noordwijk versloegen de U-17’s Nederland met 2-1, waarbij PSV-jongere Tygo Land een winnaar scoorde in blessuretijd, terwijl de U-19’s van Orleans Gerard Lyttle met 1-0 verloren van Frankrijk.

In Nederland bezorgde Dungannon Swifts-middenvelder Ryan Donnelly de U-17’s een voorsprong van 33 minuten voordat AZ’s Enoch Mastoras in de 67e minuut gelijk maakte. Land sloeg toe in de tweede minuut van de blessuretijd toen de ploeg van Andy Waterworth klaar leek om een ​​indrukwekkend punt veilig te stellen tegen de gastheren.

Noord-Ierland speelt zaterdag tegen Engeland, voordat het dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Denemarken speelt.

Ondertussen won Frankrijk in Orleans met 1-0, maar net als hun jongere tegenhangers verlieten de U-19’s uit Noord-Ierland trots het veld.

Alleen een treffer van Troyes eerste teamspeler Wilson Odobert in de 15e minuut scheidde de twee partijen. Matthias Dell van Bayern München bereikte de zijlijn voordat hij een gevaarlijke bal over het doel sneed naar Wilson Odobert, die bij de achterpaal tussen Brady Spencer en Jamie Doran schoof.

Noord-Ierland had in de 18e minuut een sterk beroep op strafschoppen toen Charlie Lindsay in het gebied werd neergehaald door Kaszoum Ouattara van Amiens, maar scheidsrechter Milos Zikovic uit Bosnië wuifde de protesten weg.

Celtic-doelman Josh Clarke verrichtte in de eerste helft een aantal uitstekende reddingen. De voormalige Glenavon-man wees Edan Diop in de 35e minuut af en zette Odobert een-op-een op in de 39e minuut.

Noord-Ierland scoorde in de 70e minuut een opmerkelijke gelijkmaker. Vlootvoetige Lindsay ontsnapte aan de Franse verdediging – na een slimme korte hoekroutine – om Strasbourg-doelman Robin Risser een schot langs de paal te zien krullen.

Na een aanloop naar deze elite speelronde die werd gedomineerd door speculaties over de internationale toekomst van Cliftonville-vleugelspeler Sean Moore – die niet speelde in de 2-1 nederlaag van de Republiek Ierland tegen Slowakije – zullen de spelers van de Noord-Ierse baas Gerard Little in de wolken zijn. Accepteerde een plek in zijn team en presteerde goed.

De volgende wedstrijd van Noord-Ierland in Frankrijk is zaterdag tegen Roemenië, terwijl de Little-ploeg dinsdag tegenover Noorwegen staat. In een andere groepswedstrijd vandaag versloeg Noorwegen Roemenië met 4-0.

Noord-Ierland U17: L. Donnelly, Lynch, Atkinson, Briggs, Walsh (88 Hastings), McKay (61 Doherty), R. Donnelly, Turley, Hamilton, Kelly (54 O’Hara), Morrison (61 Douglas)

Niet gebruikt: Munn, Patton, Smith, Gowan, Moreland

Noord-Ierland U19: Clarke, Spencer, Fogarty, McCallion, Whiteman, McDonnell, Robinson (86 Prendergast), Doran, Lindsay (71 Otney-Morgan), Scannell (71 Sloane), Kirk (57 Glenfield)

Ongebruikte ondertitels: Charles, Ronnie, Fales, Brown