April 19, 2024

Hamilton verslaat penalty en verplettert Verstappen om Grand Prix van Brazilië te winnen

Sao Paulo (AFP) – Tijdens een turbulent weekend met een verbluffende overwinning, won Mercedes-coureur Lewis Hamilton zondag de Braziliaanse Grand Prix en won hij momentum in zijn Formule 1-titelgevecht met Red Bull’s Max Verstappen.

Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton versloeg Verstappen ondanks het feit dat hij als 10e op het net begon vanwege een penalty – hij stond dit weekend tegenover Hamilton als tweede in Sao Paulo.

Verstappen, winnaar van de vorige editie van de race in 2019, eindigde als tweede en zag zijn voorsprong in het coureurskampioenschap krimpen tot 14 punten, met nog drie races te gaan. De winnaar van de race krijgt 25 punten.

“Laten we blijven pushen”, zei Hamilton op de teamradio. Hij nam de vlag van Brazilië om zijn overwinning te vieren, net zoals zijn idool Ayrton Senna deed.

Hamilton’s teamgenoot Valtteri Bottas werd derde, met Red Bull’s Sergio Perez vierde en de Mexicaan zette de snelste ronde van de race neer.

Verstappen leidde het grootste deel van de race na de eerste bocht, toen hij polesitter Bottas versloeg. Maar Hamilton, die in slechts zes ronden van de 10e naar de derde plaats was gestegen, kwam Verstappen in ronde 59 voor en zette een ruige menigte op de been op Interlagos.

Hamilton eindigde de race met 10 seconden op Verstappen.